Remedii mai putin cunoscute pentru a controla diabetul de tip 2

shutterstock_51782212_-_samburi_de_struguriO dieta care sa tina sub control diabetul de tip 2 include foarte multe fructe, legume, cereale integrale si exclude sucurile acidulate care contin zahar, alcool, carne grasa etc. In afara acestor lucruri de baza, exista cateva suplimente si cateva alimente care ajuta bolnavii sa isi controleze nivelul de zahar din sange.

De exemplu, semintele de cicoare pot fi introduse in aceasta categorie, fiind, in plus, si tonic cerebral, extractul din seminte de struguri, scortisoara, porumbul violet, para de cactus si lista poate continua. Atunci cand diabetul nu este corect controlat, exista o posibilitate mult mai mare de aparitie a complicatiilor. Diabetul trebuie monitorizat si, in plus, exista mai multe metode care pot ajuta in acest sens.

 

Porumbul violet si extractul din seminte de struguri

Porumbul violet este un soi de porumb asemanator porumbului albastru care creste in Statele Unite ale Americii. Este cultivat in Chile si in Peru si ar putea preveni nefropatia diabetica sau inflamarea rinichilor. Se pare ca in acest soi de porumb violet se intalnesc anumiti compusi numiti antocianine (reduc frecventa cancerelor) care protejeaza impotriva acestei afectiuni.

 

Extractul din seminte de struguri ar putea controla zaharul din sange, dupa cum indica si un studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Bangkok, Thailanda. Persoanelor carora au participat la acest studiu li s-a servit o masa bogata in carbohidrati dupa care li s-a administrat un astfel de extract. Dupa 30 de minute s-a inregistrat o scadere semnificativa a glicemiei. Extractul din seminte de struguri afecteaza absorbtia intestinala a zaharului, blocand practic glucoza in intestin.

 

Scortisoara si para de cactus (para tepoasa)

Nu numai ca scortisoara face ca totul sa aiba un gust mult mai bun, ci are beneficii si in ceea ce priveste controlul zaharului din sange. Multiple studii au aratat ca scortisoara controleaza nivelul zaharului din sange atat la persoanele cu o greutate normala, cat si la cele obeze. Indicat ar fi sa utilizati scortisoara de fiecare data cand aveti ocazia, cand consumati ceva ce s-ar potrivi cu aroma ei.

 

Desi poate suna ciudat, acest aliment este consumat cu regularitate de catre mexicani, insa puteti intalni aceste produse si in hipermarketurile autohtone. Perele de cactus controleaza nivelul de zahar din sange si scad pofta de mancare. Inainte de a apela la astfel de alimente si suplimente, recomandat este sa consultati un specialist.

 

Text: Ruxandra Raica