Revoluția în modă – mantoul 100% vegan

În mijlocul unei crize mondiale ecologice, de sănătate și economice, în modă se petrece o revoluție. Brandurile iau o pauză și se gândesc la impactul producției lor asupra planetei. Iar politica asumată de protejare a mediului implică reciclarea ascendentă, care constă în transformarea a ceva vechi în ceva nou sau transformarea procesului de producție după criterii etice și și eco-responsabile.

Această a doua opțiune a fost îmbrățișată de Casa de modă Vanessa Bruno care a creat o haină 100% vegană și 100% fabricată în Franța, propunere pentru iarna viitoare.

Vanessa Bruno, brand prezent pe piață din 1996, cunoscut pentru ținutele sale moderne și confortabile, a acceptat provocare ecologică de a-și păstra ADN-ul, oferind în același timp haine de calitate mai bună și produse respectând mediul.

Întrebarea care se pune este: cum să produci o haină inovatoare care să semene cu lâna, dar fără materie organică și eco responsabil?

Vanessa Bruno a dorit să inoveze prin parteneriatul cu Ecopel, o companie franco-chineză specializată de 15 ani în blană falsă și Peltex, fabrică parteneră și casă de excelență fondată în 1954. Cele două companii au dezvoltat, împreună un fir de cânepă, din care produc o țesătură mai călduroasă și mai confortabilă decât cea din lână animală: Cannaba, o lână 100% vegană, fabricată din cânepă și țesută în Vosges.

Asta înseamnă că putem face deja loc în dressingul nostru pentru faimosul mantou vegan. Îl vom purta peste un pulover de cașmir și blugi, ambii ecoresponsabili.

Text Cristina Dudău

Foto Marie Claire