Ridurile din jurul gurii – o problemă care are rezolvare!

De parcă n-ar fi suficiente ridurile de pe frunte și cele din jurul ochilor, trecerea timpului mai afectează încă o zona a fetei noastre, cea din jurul gurii. În continuare va propunem să aflați de ce apar ridurile din jurul gurii și cum putem scapă de ele.

Farmaciştii Catena recomandă linia Hydrotenseur de la Rilastil, specializată în prevenirea și corectarea semnelor de îmbătrânire ale tenului.Ridurile din jurul gurii: de ce apar?

Ridurile din jurul gurii devin din ce în ce mai vizibile pe măsură ce îmbătrânim, pentru că ligamentele din zona gurii și a bărbiei se slăbesc și permit țesutului gras din obraji să se lase. În special dacă ai persoane în familie la care ai observat riduri în jurul gurii, există o șansă foarte mare să te confrunți și tu cu aceeași problema. Pe lângă moștenirea genetică, alte cauze ale formării ridurilor din jurul gurii sunt: fluctuațiile frecvente de greutate, fumatul, expunerea la soare și pierderea colagenului și elastinei.

Metode minim invazive de tratament pentru ridurile din jurul gurii

Dacă ai între 30 și 40 de ani și ai făcut riduri în jurul gurii, lucru care se întâmplă mai rar la această vârstă, poți apela la injecții cu acid hialuronic. Efectele unei astfel de injecții care umple ridurile durează între un an și un an și jumătate.

Pe măsură ce te apropii de 50 de ani, s-ar putea să fie nevoie să apelezi la Botox. Toxina botulinică ajută mușchii mici care provoacă șanțurile din jurul gurii să se relaxeze.

Pentru un plus de hidratare încearcă Acidul hialuronic de la Skin Republic, un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidratează pielea uscată. Utilizează că tratament sau pentru a îmbunătăți rezultatele unei măști de față Skin Republic.

După 60 de ani, ridurile devin profunde și pe lângă liftingul facial, care ajută la estomparea lor, tratamentul cu laser ar putea fi o opțiune bună.

Toate acestea sunt însă metode minim invazive, care prezintă riscuri serioase, printre care riscul de pareză dar și riscul de a rămâne fără mimica. Prin urmare, înainte de a apela la astfel de proceduri, ar trebui să luăm în calcul riscurile și să încercăm metodele non-invazive.

Cum previi și tratezi ridurile din jurul gurii acasă?

Înainte să ajungem la tratament, trebuie să vorbim despre prevenție. Este bine să amânăm cât mai mult apariția ridurilor din jurul gurii având grijă la stilul nostru de viață. De aceea, fumatul trebuie scos din ecuație, pentru că toate chimicalele din țigări nu fac decât să ne distrugă colagenul și elastina. De asemenea, trebuie să ne protejăm pielea de acțiunea nocivă a razelor UV.

Dacă ne-am ales deja cu câteva riduri în jurul gurii, există câteva remedii pentru acasă la care putem apela. Extractul de semințe de struguri este unul dintre ele. Acesta are proprietăți antioxidante și redă elasticitatea pielii. Se recomandă masarea zilnică a tenului cu extract de semințe de struguri.

O altă soluție împotriva ridurilor din jurul gurii sunt cremele care conțin retinol, acizi alfa-hidroxi sau conezima Q10.

Exerciții pentru ridurile din jurul gurii

Pentru a scapă de ridurile din jurul gurii, foarte eficiente sunt exercițiile de întărire a mușchilor faciali. Stai în față oglinzii și întinde buzele cât de mult poți într-un zâmbet, că și cum ai spune ”cheese”. Menține poziția timp de 2 secunde, apoi strânge-ți buzele că și cum ai vrea să îți atingi vârful nasului cu ele, tot 2 secunde. După care menține din nou prima poziție timp de 2 secunde. Apoi întinde buzele în față, arcuindu-le, că și cum ai spune ”ooo”. Repetă această schemă de exerciții de 20 de ori. Fă aceste exerciții în fiecare zi, pentru a preveni dar și pentru a estompa ridurile din jurul gurii.