Rihanna – donaţie de 5 milioane de dolari

Rihanna a donat, prin fundația sa, Clara Lionel Foundaton, 5 milioane de dolari organizațiilor ca Direct Relief, Partners In Health, Feeding America, the International Rescue Committee, World Health Organization, care luptă împotriva pandemiei Covid-19, în SUA, Caraibe și Africa.

Banii vor fi folosiți, de asemenea, pentru sprijinul băncilor locale de produse alimentare, pentru achiziționarea de teste și echipamente medicale de protecție pentru spitale si laboratoare, și pentru înființarea de centre de terapie intensivă în țări sărace precum Haiti, Malawi și altele.

O parte din donația cântăreței, mai exact, 700.000 de dolari, va fi donată în scopul achiziționării de ventilatoare pentru unitățile medicale din țara sa natală, Barbados, unde s-au raportat șase cazuri de Covid-19 până acum. O altă parte din bani va fi destinată instituțiilor de cercetare care se luptă în mod continuu să găsească antidotul pentru infecția cu Covid-19.

Rihanna a început fundația Clara Lionel în 2012, o organizație nonprofit care a fost denumită în onoarea bunicilor ei. Scopul fundației este de a finanța programe de educație și intervenții de urgență din întreaga lume. „Niciodată nu a fost mai important și mai urgent să protejăm și să fim alături de comunitățile marginalizate, fară suport, de cei care vor fi cel mai rău loviți de această pandemie”, spune Justine Lucas, director Clara Lionel Foundation.

Anul trecut, Rihanna, a fost desemnată de revista Forbes drept cea mai bogată cântăreață din lume. În 2018, ea a fost numită „Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar”,  rol care se ocupă de promovarea educației, turismului și investițiilor.

Alte celebrități ca Justin Timberlake, Donatella Versace și fiica sa, Allegra Versace, Jennifer Garner, Amy Adams, Justin Bieber, Jimmy Fallon, Ariana Grande, Arnold Schwarzenegger, Kristen Bell, Russell Wilson, Ciara, Kelly Ripa, Mark Consuelos, Ryan Reynolds, Blake Lively și mulți jucători ai NBA au donat fonduri pentru a ajuta școlile, spitalele și băncile de alimente care fac față cu greu pandemiei.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images