Rimelul, ingredientul-secret al seductiei

shutterstock_80063398

Daca esti in cautarea unor modalitati de a-ti pune ochii in evidenta si de a comunica, flirta, exprima emotii cu ajutorul ochilor tai, atunci acest articol este special creat pentru tine. Rimelul sau mascara, unul dintre cele mai populare elemente de machiaj, defineste si da culoare genelor si, in plus, te ajuta sa comunici mai usor cu ajutorul ochilor.

Cu o singura fluturare a genelor, vei frange multe inimi. In plus, ca tot a venit toamna, iar corpul nostru trebuie infofolit cu cat mai multe haine, de ce sa nu lasam ochii sa atraga privirile in locul formelor corpului?

 

 

Istoria rimelului

Conform arheologilor, rimelurile au inceput sa apara in peisaj cel mai probabil in anul 4000 i.Hr., deoarece consemnarile istorice arata ca egiptenii foloseau carbune si alte minerale pentru a-si innegri genele si pleoapele. Rimelul propriu-zis asa cum este astazi a fost creat de T. L. Williams, un chimist care a realizat compozitia acestui produs cosmetic plecand de la o crema folosita de sora lui pentru a-si colora genele. Chimistul a combinat vaselina cu praf de carbune si a conceput o solutie care inchidea culoarea genelor.

 

Greseli frecvente in aplicarea rimelului 

 

  1. Cea mai frecventa greseala in randul femeilor atunci cand isi dau cu rimel este ca nu asteapta ca primul strat de rimel sa se usuce pe gene. Acesta este motivul principal pentru care genele arata inestetic, pline si incarcate. Indicat este ca, dupa ce s-a dat primul strat de mascara pe gene, sa se astepte pana ce se usuca si abia dupa aceea sa se dea un al doilea strat pentru un plus de volum.
  2. Make-up artistii recomanda aplicarea unui fard de culoare putin mai deschisa decat pielea, pe pleoapa superioara. Cu cat este mai multa lumina in jurul ochilor, cu atat mai luminosi vor parea ochii.
  3. O alta greseala frecventa este folosirea aceleiasi culori a rimelului ca si culoarea fardului de ochi. Evitand acest lucru, totul se va imbina perfect si nimic nu va iesi in evidenta mai mult decat este necesar.

Cum folosim corect rimelul

 

  • Pentru a nu va umple genele de rimel, indicat este ca, atunci cand scoateti pensula din tub, sa o stergeti pe un servetel pentru a ramane tot surplusul de mascara de pe perie.
  • Regula de baza care trebuie intocmai respectata este  ca aplicarea rimelului sa se faca incepand de la baza genelor (cel mai apropiat unghi de pleoape), precum o miscare lina de la exterior spre varfurile genelor. Sugestie: acest lucru functioneaza foarte bine pe genele umede!
  • Truc: Daca vrei ca genele tale sa aiba mai mult volum, cel mai indicat este sa te dai pe pleoapa superioara cu un creion dermatograf. Insa ai grija, trebuie sa creezi o linie foarte subtire.
  • Nu te ingrijora daca te-ai murdarit pe pleoape de mascara. Cel mai usor mod de indepartare a petelor de pe pleoapa este sa te stergi cu un betisor de urechi. Cu ajutorul betisorului poti sterge petele si urmele lasate de mascara, fara a-ti strica genele.

shutterstock_13926499

Pentru a da cu mascara pe toata lungime genelor, apeleaza la o oglinda de geanta, din aceea mai micuta. Daca esti dreptace, tine in mana dreapta pensula de la rimel si in stanga oglinda. Tine oglinda in asa fel incat sa iti poti vedea radacina genelor. In felul acesta vei putea sa te dai cu mascara pe toata suprafata genelor. Este o tehnica foarte buna si crede-ne pe cuvant ca functioneaza.

 

Cumpararea corecta a rimelului

 

  • La prima vedere, economisirea banilor ar putea fi tentanta, insa atunci cand iti alegi un rimel, incearca  sa il achizitionezi pe cel mai bun. De obicei, este bine sa investesti intr-un rimel de calitate, asta daca vrei ca rezultatele sa fie unele spectaculoase.
  • Unele pensule ale rimelurilor sunt concepute pentru a crea gene extralungi, altele sunt concepute pentru ochii sensibili, in timp ce altele – pentru ingrosarea genelor. Inainte de achizitionarea unui rimel, asigura-te ca ai citit eticheta si ca pensula rimelului are forma care iti trebuie tie.

 

 

Text: Andreea Popescu