Rolul unui wedding planner in organizarea nuntii

Nicio mireasa nu ar trebui sa se transforme dintr-o femeie cu principii intr-o… bridezilla. Tocmai de aceea exista wedding plannerii. Ei sunt un un fel de „gardieni” ai intregului eveniment, cei care preiau fraiele, stiu sa dea bice sau, din contra, sa puna frana. La ei nu exista buton de panica, sunt pregatiti si inarmati pana-n dinti, pentru ca ziua nuntii tale sa iasa exact asa cum ti-ai dorit. Am stat de vorba cu Karin Badea-Susanu, wedding planner certificat international, si am inteles ca orice nunta are nevoie de doi ochi vigilenti, de creativitate si stapanire de sine. O nunta nu inseamna numai lapte si miere, iar situatiile neprevazute sunt la tot pasul. Draga viitoare mireasa… keep calm… it’s wedding time!Tonica TV: Care este rolul unui wedding planner?

Karin Badea-Susanu, wedding planner certificat international: Rolul unui wedding planner este de a-i consilia pe miri in tot procesul de organizare a nuntii. Asta inseamna ca, in functie de ceea ce iti doresti tu, coordonatorul de nunti te ajuta sa gasesti cei mai potriviti furnizori, sa faci cele mai bune alegeri. Mirii, atunci cand se casatoresc, o fac pentru prima data, nu au de unde sa stie toate detaliile si toate tips & tricksurile pe care un wedding planner cu experienta evident le stie. El este cel care in ziua nuntii se ocupa de absolut tot ceea ce trebuie, de tot ceea ce apare neprevazut, pentru ca nu exista nicio nunta fara aspecte neprevazute.

Tonica TV: Ce poate face un coordonator de nunti pentru viitorii miri?

Coordonatorul de nunti poate sa-i ajute sa aiba nunta pe care si-au dorit-o. Wedding plannerul stie sa te indrume spre tot ceea ce ar trebui sa faci, stie pe ce trebuie sa pui accent, dar si ce nu este important. Stie cum sa te ajute sa iei deciziile cele mai bune pentru tine.

Tonica TV: Cum se desfasoara o colaborare intre un wedding planner si tinerii indragostiti?

O colaborare incepe foarte frumos printr-o discutie despre miri, despre ceea ce isi doresc ei de la nunta lor. Dupa aceasta discutie, mirii se hotarasc daca vor sau nu sa lucreze cu wedding plannerul, iar apoi, pe parcursul timpului care se va scurge pana la marele eveniment, se lucreaza in fiecare luna. In ziua nuntii, coordoneaza absolut tot, de dimineata si pana in ultimul moment.

Tonica TV: Care sunt ideile cel mai des intalnite printre miri?

In momentul acesta, ideea cel mai des intalnita este aceea de a avea un candy bar. Iar apoi alte cateva idei care au prins foarte bine sunt photo cornerurile, iar un alt lucru care este la moda in acest moment este interviul cu invitatii.

Tonica TV: Ce calitati ar trebui sa aiba un wedding planner?

Un wedding planner trebuie sa fie extrem de organizat, sa fie o persoana calma in situatii de stres si sa poata sa ia decizii sigur pe el. Trebuie sa fie o persoana creativa, pentru ca o nunta presupune foarte multe detalii si trebuie sa stie cum si ce anume sa le recomande mirilor sa faca. Iar pentru a lega o relatie cu mirii, un wedding planner trebuie sa fie sociabil.

Tonica TV: Cum face fata un wedding planner situatiilor neprevazute?

Cel mai important lucru pe care-l are un wedding planner in ziua nuntii este kitul de urgenta. Un kit care contine aproape 200 de obiecte diferite si care-l ajuta sa se descurce in aproape orice situatie.

Tonica TV: Cat de importante sunt detaliile in organizarea unei nunti?

De fapt, detaliile sunt cele mai importante, pentru ca ele sunt cele care pot sa scoata un eveniment din banal si sa-l faca un eveniment cu totul si cu totul deosebit.

Tonica TV: Cat de cautate sunt serviciile unui wedding planner astazi, in Romania?

Astazi, serviciile unui wedding planner au devenit foarte cautate. Mirii au inteles ce inseamna sa ai pe cineva de incredere, o persoana care te ajuta sa-ti organizezi tot tu nunta, dar sa faci doar partea placuta a organizatului. Toata alergatura, tot stresul ajung sa fie pe umerii wedding plannerului. Astfel, ei reusesc sa se bucure in totalitate de ziua nuntii.

Tonica TV: Care a fost cea mai nonconformista nunta pe care ai organizat-o?

Chiar acum o luna am organizat o nunta la Gura Portitei, in Delta. A fost o nunta 100% in aer liber in care toti invitatii au fost imbracati in alb, doar domnisoarele de onoare au purtat rochii in culoarea aleasa de mireasa. A fost o nunta foarte placuta de catre invitati, o nunta lejera la care toata lumea s-a simtit bine. A fost ceva deosebit si foarte frumos.

Tonica TV: Un sfat pentru viitorii miri…

Cel mai important sfat este sa se bucure de ziua nuntii. Orice s-ar intampla, ei trebuie sa stie ca ziua respectiva nu se mai intoarce si atunci nu trebuie sa lasi lucrurile mici sa te supere.

Text: Ruxandra Dumitrescu