Roxen – reprezentanta României la Eurovision

Larisa Roxana Giurgiu are 20 de ani şi este artista care va reprezenta România la competiţia Eurovision din acest an. Decizia a fost luată de o comisie de specialitate pe baza unor criterii precum vocea, interpretarea, mişcarea scenică.

Piesa cu care artista ne va reprezenta la concurs se numeşte “Ce-ţi cântă dragostea”. Aceasta a depăşit 8 milioane şi jumătate de vizualizări pe Youtube, iar pe Shazam este cea mai căutată piesă a momentului. De asemenea, topul Media Forest arată că melodia este în pe locul 3 în topul celor mai difuzaţi artişi din această săptămână.

https://www.instagram.com/p/B8YyEkyhxv-/Cine este Roxen

Roxen s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de 7 ani. De-a lungul anilor, artista a participat la diferite festivaluri şi concursuri de muzică, însă niciunul nu a fost atât de important ca acesta.

În acest an, ediţia de cu numărul 65 a Eurovisionului va avea loc în mai, la Rotterdam. Festivalul la care vor participa 40 de ţări se va desfăşura sub sloganul “Open Up”.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. Fiecare țară participantă înscrie un cântec pentru a fi interpretat în direct la televizor și la radio, după care acordă voturi cântecelor celorlalte țări pentru a se determina cea mai apreciată melodie participantă.

Printre artiștii ale căror cariere internaționale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alții, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) și Julio Iglesias (locul 4 în 1970).

Photo: Instagram

Text: Bettina Cristea