Rutina corectă – află totul de la dermatologul lui Beyonce

Tenul lui Beyonce este perfect la fiecare apariție în public a vedetei. Pielea ei este luminoasă, radiantă, fără riduri… arată mereu sănătos. Cum este posibil? Dermatologul celebrității povestește care sunt secretele unui astfel de ten.

„Pielea fiecăruia dintre noi are nevoi diferite, iar crearea combinației perfecte de ingrediente ne poate ajuta să obținem rezultatele la care visam intr-un timp scurt”, spune Dr. Harold Lancer, care se ocupă și de pielea vedetelor: Victoria Beckham, Chloe Grace Moretz, Margot Robbie, Kim Kardashian și Ellen DeGeneres.

„Să aplici produsele corect și să le ordonezi în funcție de consistență, nivelul în care acestea se absorb în piele și de ingredientele pe care le conțin, ajută pielea atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Dacă, de exemplu, folosești de două luni un produs anti-îmbătrânire și nu vezi absolut niciun rezultat în ceea ce privește ridurile, e posibil să-l aplici greșit”, spune specialistul.De ce este necesară aplicarea mai multor tipuri de produse de îngrijire a pielii?

O rutină de îngrijire personalizată a pielii este cea mai potrivită alegere, pentru că doar o simplă cremă hidratantă nu va reuși să corecteze toate problemele tenului, precum: petele cauzate de soare, acneea sau ridurile. Acestea sunt cel mai des întâlnite, dar și cele mai persistente probleme dermatologice.

Rutina înseamnă că trebuie să formulăm mai multe ingrediente pentru a obține o rețetă benefică nouă, pentru a ne menține tenul uniform și sănătos. Acest lucru, evident, că înseamnă aplicarea mai multor straturi de produse. Totusi, specialiștul spune să nu exagerăm, pentru că pielea are o putere limitată de absorbție și, în plus, aceasta trebuie să respire. Oricât de bun ar fi un ser, ingredientele pe care le conține nu se vor absorbi dacă deja există pe ten cinci straturi de produse de îngrijire. Trebuie doar să le identifici pe cele care sunt cele mai benefice problemelor tale.

Care este ordinea corectă în care aplicăm produsele de îngrijire a pielii?

Dr. Harold Lancer spune că: „Regula este să aplicăm produsele în funcție de consistența acestora – de la cele mai lichide, la cele mai groase, mai vâscoase. Produsele cu consistență lichidă nu pot pătrunde în stratul de cremă dens, dacă o aplici pe aceasta prima, ceea ce înseamnă că nu intră în piele și vor fi folosite degeaba. Astfel, produsele mai lichide, precum serurile, tonerele sau produsele exfoliante lichide ar trebui aplicate primele. Apoi urmează cremele hidratante, cea mai din urmă fiind crema cu protecție SPF, care nu trebuie să lipsească din niciun ritual de îngrijire, indiferent de tipul de piele”, recomandă dermatologul.

Totuși, dermatologul mărturisește că există o singură excepție în ceea ce privește aplicare produselor – atunci când aplicăm tratamente cu ingrediente dure stratului cutanat, precum benzoil de peroxid, retinol sau acid retinoic. Acestea se folosesc peste crema sau serul hidratant, indiferent de consistența lor, pentru ca acestea vor acționa ca o barieră de protecție, lucru care scade iritațiile și descuamările nedorite ale pielii.

Text: Bettina Cristea