S-a demonstrat: femeile sunt mai inteligente decat barbatii!

S-a demonstrat: femeile sunt mai inteligente decat barbatii!Cercetatorii au inceput sa masoare inteligenta oamenilor acum mai bine de un secol si, de atunci, barbatii au obtinut constant scoruri mai bune la testele de IQ decat femeile. In acest an insa, pentru prima data, femeile i-au depasit. Potrivit academicianului James Flynn, scorurile ambelor sexe la testele de IQ au fost in continua crestere, insa la femei, scorurile au crescut si mai repede.

Care ar fi explicatia? Unii spun ca viata plina de provocari a femeilor, in care acestea trebuie sa aiba grija si de familie, dar in acelasi timp sa-si construiasca si o cariera, le-a facut pe acestea sa-si dezvolte mai mult inteligenta.

Altii spun ca femeile au fost mai inteligente dintotdeauna, doar ca nu au fost lasate sa-si cultive inteligenta, cand barbatii detineau suprematia in lume. Oricum ar fi, acum barbatii au de recuperat la scorul general.

Text: Bianca Badescu

iulie 18th, 2012 by tonica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate