S-a demonstrat stiintific: dragostea e ca un drog

S-a demonstrat stiintific: dragostea e ca un drogCreierul unei persoane careia i se arata imagini cu persoana iubita reactioneaza similar cu creierul unei persoane care este dependenta de droguri, demonstreaza un experiment american. Cercetatorii au analizat, cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica, creierul a 10 femei si 7 barbati care pretindeau ca sunt profund indragostiti de partenerii lor. Acestia erau implicati in relatii a caror durata varia intre 7 luni si aproximativ 2 ani de zile. Participantilor la studiu li s-au aratat imagini ale persoanelor iubite si fotografii ale unor persoane cu o infatisare asemanatoare.

Creierul fiecarui pacient in parte a reactionat (la vederea imaginii cu persoana iubita) prin producerea raspunsurilor emotionale in aceleasi zone ale creierului care, in mod normal, sunt raspunzatoare de partea cu motivarea si recompensarea. Iubirea, dragostea intensa foloseste acelasi sistem al creierului care se activeaza in momentul in care o persoana este dependenta de droguri. Cu alte cuvinte, persoana iubita este precum un drog, dragostea fiind un sentiment ce provoaca emotii foarte puternice.

Text: Ruxandra Raica

februarie 21st, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate