Se poarta barba

se-poarta-barbaBarba a fost in permanenta un element “cool” al barbatilor. Fie ca a fost perceputa ca un simbol al autoritatii si masculinitatii la mijlocul secolului al XVII lea, fie ca vorbea fara putinta de tagada despre pozitia sociala a posesorului, fie ca a reprezentat un semn de nesupunere, un fel de protest in cadrul miscarii hippie din anii ‘60, barba a dat intotdeauna barbatilor un aer deosebit, masculin, interesant, a reprezentat intotdeauna ceva in plan simbolistic.

Desi imaginile unor barbati care poarta flori impletite in barba au aparut pentru prima data in 1977, ele nu au atras atentia publicului din cauza numarului restrains de adepti ai acestei mode.

Acum insa, America este cuprinsa de febra barbilor impletite cu flori. In Brooklin, San Francisco si Portland barbatii isi impodobesc barba cu flori, dandu-i un parfum natural proaspat si afisand astfel un aer boem, usor arhaic.

Imaginile sunt intr-adevar spectaculoase. Si uite asa, celebrul refren „ mi-am pus busuioc in par …” s-a transformat in „ mi-am pus busuioc in parul din barba …”. De gustibus …

 

Text: Alina Niculescu