Sebastian STAN, ales Man of the Year de publicația GQ

 

Premiile GQ Men of the Year 2019 sunt o prezentare anuală pentru cei mai importanți oameni dn film, politică, muzică și modă. Printre cei nominalizați de publicație ca cei mai stilați bărbați ai anului se numără și actorul de origine română Sebastian Stan. Numele său apare lângă vedete de calibru precum David Beckham, Brooklyn Beckham (băiatul lui David și al Victoriei), Elle Fanning, Greg James, Sam Smith sau Richard Biedul.Cine este Sebastian Stan ?

Sebastian Stan s-a născut în orașul Constanța. În prezent este un actor american de origine română, cunoscut pentru personajul “Bucky” din Universul Marvel. Mai târziu a fost supranumit “The Winter Soldier” in Universul Cinematic.

Sebastian a mai jucat alături de actori ca Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel, în filmul Black Swan (2010), Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson în trilogia Căpitanul America, dar a jucat și alături de Matt Damon în filmul Marțianul (2015) sau cu Nicole Kidman în Capcana (2018).

În televiziune, Sebastian și-a dezvoltat simțul actoricesc în seriale precum Gossip Girl, popular printre adolescenți și mini-seria Political Animals. Rolul din ”Political Animals” i-a adus actorului de origine română o nominalizare la Critics’ Choice Television Award for Best Supporting Actor in a Movie/Miniseries.

Sebastian a mai fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar în filmul “ I, Tonya! “ în cadrul Globurilor de Aur. A lucrat de două ori cu directorul Jonathan Demme, câștigătorul Premiului Academiei Americane de Film pentru producțiile Rachel Getting Married (2008) și  în Ricki and the Flash (2015).

Autor: Bogdan Dărădan

Fotografii: savaionut.ro

Sursă: https://www.independent.co.uk