Semnele îmbătrânirii, pe decade de vârstă

semnele îmbătrânirii

Procesul de îmbătrânire a tenului este unul natural şi inevitabil, însă poate varia de la o persoană la alta, intervenind mai devreme sau mai târziu, mai lent sau mai agresiv. El poate fi influențat de mai mulți factori, precum genetica, expunerea la soare, stilul de viață și obiceiurile personale de îngrijire a pielii.

Cu toate acestea, există anumite semne ale îmbătrânirii tenului care apar, inevitabil, în funcție de vârstă. Medicul chirurg estetician Iancu Morad explică în ce etape ale vieții apar acestea și dacă există soluții pentru a le estompa sau a le amâna apariția.

Mentine-ti tineretea si aspectul tonifiat al tenului cu ajutorul produselor din gama Rilastil Hydrotenseur, specializata in prevenirea si corectarea semnelor de imbatranire. Recomandarea farmacistilor Catena!

Se spune că începem să îmbătrânim încă din momentul în care ne-am născut. Desigur, semnele vizibile ale înaintării în vârstă, la nivelul tenului, se observă din a treia decadă a vieții, după 20 de ani, iar acest lucru depinde și de stilul de viață al persoanei respective. Fiecare om îmbătrânește diferit. Dacă fumează, consumă alcool, nu doarme suficient, nu se hidratează corect ori nu își îngrijește pielea, toate acestea pot influența modul în care aceste semne se dezvoltă. Care sunt semnele îmbătrânirii, după vârstă

Primele semne ale înaintării în vârstă, la nivelul pielii, se văd între 20 și 30 de ani. Pe măsură ce anii trec, vor apărea altele și se vor intensifica cele deja existente, dacă nu îngrijim corect tenul. În prezent avem la dispoziție nenumărate opțiuni ca și tratamente care estompează aceste imperfecțiuni. Cel mai indicat este însă să ne facem un obicei în a preveni apariția acestor semne, și o putem face printr-un stil de viață sănătos, o îngrijire a tenului corectă acasă, zi de zi.

Semnele înaintării în vârstă care apar la 20-30 de ani

Pielea pierde din strălucire și devine mai opacă, nu mai are acel aspect proaspăt și îmbujorat din adolescență. Apar primele riduri de expresie, liniile fine, în special în jurul ochilor, în timpul expresiilor faciale.

Rilastil Daily Care, gama completă pentru curăţarea în profunzime a tenului, îndepărtarea machiajului, reechilibrarea sebumului, totodată oferind catifelare pielii. Prin îndepărtarea în profunzime a impurităţilor, li se permite porilor să respire, ajutând astfel şi la menţinerea pH-ului normal al pielii.

Procesul de reînnoire a celulelor de la nivelul pielii scade considerabil pe măsură ce anii trec. Studiile arată că el scade cu 30 – 50% între 30 și 80 de ani. La adulții tineri, pielea se regenerează în aproximativ 20 de zile. După 35-40 de ani, poate dura până la 30 de zile și tot așa. Acesta este motivul pentru care observăm la un moment dat că tenul și-a pierdut strălucirea.

Semnele înaintării în vârstă care apar la 30-40 de ani

Apar riduri și în alte zone ale feței, în jurul ochilor, pe frunte și în jurul gurii. Pielea și pierde din fermitate. Nivelul de elasticitate al pielii scade, din pricina reducerii producției naturale de colagen.

Gama specializată în prevenirea și tratarea hiperpigmentarii este Rilastil D-Clar, un tratament complet antipete și de uniformizare a culorii tenului.

Apar pete hiperpigmentare și decolorări la nivelul pielii. Acestea pot fi și mai vizibile dacă avem obiceiul de a sta mult la soare și să nu folosim factor de protecție. Șanturile nasolabiale devin mai proeminente. Acestea ne dau un aspect de față căzută, mai tristă, îmbătrânită.

Semnele înaintării în vârstă care apar la 40-50 de ani

Ridurile devin mai adânci și mai vizibile, iar pielea mai uscată și necesită o îngrijire intensivă. Pielea pierde din densitate, iar conturul feței poate să se modifice, pierzându-și din fermitate.

Apar decolorări și pete. Petele solare pot deveni mai evidente, iar pielea poate să prezinte o pigmentație neregulată. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, melanocitele pot produce exces de pigment în unele zone, astfel apărând pistruii, petele solare și petele de vârstă. Pielea nu mai este uniformă și își pierde din strălucire.

Pielea elastică este o piele sănătoasă. Linia de produse Rilastil Elasticizing a fost creată pentru a îmbunătăți aspectul tenului tern și pentru a-l menține întinerit.

După vârsta de 40 de ani, producția de colagen și elastină (ambele proteine oferă fermitate pielii) scade. La fel și grăsimea prezentă în mod natural sub piele și în jurul mușchilor. Refacerea celulară nu mai este atât de rapidă precum în tinerețe, astfel că ridurile se adâncesc, iar calitatea pielii scade. De asemenea, masa musculară începe să se piardă, iar asta duce la acel aspect neplăcut de cădere a feței. Pomeții nu mai sunt atât de fermi, pielea se adună în etajul inferior al feței, ridurile nazolabiale se adâncesc, și ne pierdem din conturul ferm al mandibulei.

 Semnele înaintării în vârstă care apar după 50 de ani

Ridurile devin mai pronunțate și pot apărea și pe gât și decolteu. Pielea devine mai subțire pierzându-și din volum.

Rilastil Hydrotenseur reprezinta o gama noua de produse concepute pentru a preveni si combate semnele imbatranirii fiziologice, si anume ridurile, pierderea tonusului si a fermitatii, precum si deshidratarea tenului.

Elasticitatea pielii este semnificativ redusă, ceea ce poate duce la lăsarea pielii, în special la nivelul mandibulei.