Maria

Semnificația numelui Maria este una aparte, acesta fiind unul dintre cele mai răspândite nume în România, dar și în lume.

Derivatele numelui Maria fac ca acesta să fie tot mai apreciat în diferite popoare. Deși, cel puțin pentru poporul român, Maria este asociat cu Sfânta Fecioară Maria, mama lui Iisus Hristos, semnificația numelui Maria are la bază mai multe conotații, în funcție și de alte culturi.

Cele care poartă numele de Maria au personalitate debordantă și sunt foarte ambițioase, pregătite să-și asume riscuri în viață.

Îți spunem mai jos, tot ce trebuie să știi despre numele de Maria și care este vibrația numelui din prismă numerologică.

Ce semnificație are numele Maria?

Semnificația numelui Maria nu a fost stabilită cu certitudine existând câteva strâns legate între ele.

Totuși, numele de Maria ar proveni din ebraică și înseamnă: „cea iubită”, „cea îndrăgită”. Copiii care au primit numele acesta sunt cu siguranță copii iubiți și doriți.

Lingviștii susțin că ar veni din numele ebraic Maryam care se traduce prin „copil dorit”, dar în interpretarea latină, semnificația numelui Maria este: „stea de mare”.

Egiptenii spun că numele vine de la „mry, care înseamnă iubit” sau „mr care înseamnă iubire” iar evreii spun că Maria înseamnă „mare a amărăciunilor”.

Originea numelui Maria

Maria este un nume aflat în strânsă legătură cu credința chiar dacă a fost folosit înaintea răspândirii creștinismului în Europa, dar își păstrează semnificația numelui Maria de „copil iubit”.

Ba mai mult, chiar și cu origine egipteană, Maria semnifică fără echivoc, iubire și primește o binecuvântare tocmai prin faptul că Dumnezeu a ales-o și a iubit-o pe Maria.

O concluzie ar fi că cea mai apreciată semnificație este cea ebraică iar fetele care primesc numele de Maria au un nume care înseamnă ”copil iubit”.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poarta numele Maria

Semnificația numelui Maria spune despre persoanele cu acest nume că sunt persoane spirituale și au bunătate în suflet. Sunt acele persoane care simt să ocrotească pe cei din jur și cu abilități bune în comunicare.

Maria adoră să fie înconjurată de persoane fiind sociabilă și o bună ascultătoare. Se implică activ în tot ce înseamnă cunoaștere și este o iubitoare de oameni, tocmai prin semnificația numelui Maria, strâns legată de iubire.

Femeile care poartă numele de Maria sunt familiste și vor face totul pentru ca familia și copiii lor să fie fericiți.

Semnificația numelui Maria în numerologie

Pentru a stabili semnificația numelui Maria în numerologie și a afla vibrația lui este necesară realizarea unui simplu calcul matematic.

Concret, fiecărei litere din alfabet îi este asociată o cifră iar adunarea se face până ce ajungi la o cifră.

Maria = 4+1+9+9+1= 24      se adună 2+4= 6

Iată deci, vibrația numelui, astfel poate fi stabilită semnificația numelui Maria în numerologie.

Persoanele cu vibrația numelui 6 au relații armonioase cu cei din jur. Își asumă riscuri fiind extrem de curajoase și mereu pregătite să ajute pe cineva.

Pentru ele este foarte importantă familia și liniștea din interiorul ei. Totodată, semnificația numelui Maria ne arată și că aceste persoane sunt firi ușor rezervate și cerebrale.

Pentru Maria este important să comunice liber, să-și manifeste sentimentele și emoțiile așa cum simte chiar dacă uneori, nu-și găsește cuvintele potrivite.

Este femeia simpatică și afectuoasă, dar impulsivă uneori, căreia îi place să acumuleze cunoștințe studiind despre diferite domenii și învățând ușor lucruri noi, de interes.

Ca și trăsături negative, semnificația numelui Maria vine cu informația că acestor persoane cărora le place să sară în ajutor, ajung în extrema de a se amesteca mai mult decât e cazul în viețile altora.

Iar pentru că sunt bune comunicatoare și chiar sfătuitoare, riscă să cadă în ipostaza din care le va spune tuturor ce și cum să facă.

Cu siguranță intenția este una bună, dar n-ar strica să învețe că ajutorul/ informația le oferi celui care cere.

Acum că știi care este semnificația numelui Maria îți poate fi de folos în viața de zi cu zi. Odată ce vei analiza semnificația în raport cu acțiunile tale poți conștientiza caracteristici pe care le ai. Semnificația numelui Maria te va ajuta să le urmărești pentru ca apoi, să îmbunătățești unde este nevoie sau să fructifici atuurile pe care le ai. În întregul lor, acestea îți determină evoluția.

Vezi si alte nume cu M

Nici un nume gasit ...