Noah

Semnificația numelui Noah este de „mângâiere” și, chiar aduce asta în sufletele părinților. Aceștia trebuie să cunoască trăsăturile pe care le aduc semnificația și vibrația numelui pentru a-l ghida pe Noah în dozajul corect al acestora.

Îți venim în sprijin și îți spunem totul despre semnificația numelui Noah și ce energie poartă, dar mai ales, ce caracteristici are. Odată cunoscute, vei ști cine este cu adevărat și cum pot fi stabilite relații armonioase cu el.

Ce semnificație are numele Noah?

Semnificația numelui Noah este de „a mângâia” în sens de alinare sufletească. Numele este legat de figura bibilică Noe iar asta face ca și derivatele să fie să fie cunoscute în multe popoare chiar dacă nu are variantă feminină.

Din această perspectivă, nu doar că semnificația numelui Noah este dusă mai departe, dar putem spune că este un nume popular tocmai pentru simbolistica religioasă. Să ne amintim că Noe a fost un ales al lui Dumnezeu pentru o sarcină importantă.

Importanța religioasă și semnificația numelui Noah sunt principalele motive pentru care părinții aleg acest nume pentru băieții lor iar cei care îl poartă sunt serbați anual, pe 16 decembrie când creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Proroc Agheu.

Originea numelui

Între rădăcina și semnificația numelui Noah este o strânsă legătură. Acesta, ar fi un derivat al termenului ebraic „nahum” care înseamnă „a mângâia”. În limba ebraică, acest nume simbolizează și odihna sau liniștea.

Astfel, semnificația numelui Noah este legată și de ideea de alinare și consolare sufletească  tocmai prin termenii „nahum” (mângâiere), dar și „nukhu” (liniște/odihnă). În plus, numele de Noah este un derivat al numelui biblic, Noe, cunoscut din Vechiul Testament cu a sa poveste, Arca lui Noe (care a însemnat liniștea și alinarea multor ființe în timpul potopului).

Aceasta fiind semnificația numelui Noah, el este cel care aduce pacea atunci când lucrurile sunt tulburate, când circumstanțele sunt dificile și, vei vedea Noah are din plin aceste caracteristici și în energia pe care o poartă.

Trăsăturile de caracter ale persoanelor care poartă numele Noah

Noah este sensibil și iubitor iar acestea sunt primele caracteristici pe care semnificația numelui Noah i le aduce. Este genul de persoană pe care te poți baza că îți va fi alături atunci când ai cea mai mare nevoie.

Încă din copilărie, Noah este un copil liniștit iar părinții nu vor avea probleme cu el, dar trebuie să aibă grijă să nu-l lase să cadă în adâncimea caracteristicilor forte. Vibrația numelui poate încurca puțin semnificația numelui Noah căci el își caută liniștea și „mângâierea” și este liniștit. Dar cât de liniștit? Tot ce este nou și neobișnuit îl atrage așa că, pentru a se asigura că nu va cădea în sfera timidității, părinții îl pot implica pe Noah în diverse activități pe parcursul copilăriei pentru că îi și place să lucreze în echipă.

În viața romantică, dacă lucrurile s-au desfășurat adecvat în copilărie, Noah este în continuare omul care caută liniștea sufletească, echilibrul și, ți-ar părea că este rezervat însă nu reprezintă asta o problemă pentru că poate fi deschis emoțional cu partenera sa. Semnificația numelui Noah îți va dovedi asta în momentele grele când e singurul care știe cu adevărat să-ți fie alături. Noah își va arăta iubirea față de cei dragi prin fapte mai mult decât prin vorbe.

Semnificația numelui Noah în numerologie

În timp ce semnificația numelui Noah vine cu puterea de mângâiere și liniștire a sufletului, vibrația întărește asta. Sunt momente în care poate cădea prea tare în aceste aceste caracteristici.

Fiecare literă a alfabetului poartă energia unei cifre de la 1 la 9 iar pentru a calcula vibrația lui Noah se procedează astfel:

NOAH = 5+6+1+8= 20    se adună 2+0= 2

Dacă semnificația numelui Noah îl face liniștit, vibrația îl încurajează. Noah este și împăciuitor, diplomat și modest. Dacă exagerează cu toate acestea riscă să devină prea timid și nehotărât.

Trebuie să-și dozeze corect trăsăturile aduse de semnificația numelui Noah și vibrația lui. Dacă ajunge să devină nehotărât, poate părea că este dual, însă, își găsește singur calea până la urmă.

Atât semnificația numelui Noah cât și energia lui sunt cele care îl definesc și, dacă nu cunoști asta despre el, riști să pierzi un om bun din viața ta doar pentru că îl interpretezi greșit.

Vezi si alte nume cu N