Spa pentru mâini cu o rutină de doar 15 minute

spa pentru mâini

Expunerea zilnică la apă, detergenți, dezinfectanți, săpunuri, aer uscat și căldură duc adesea la mâini uscate, aspre și unghii exfoliate. Nici nu contează cât de spectaculoasă este manichiura ta, dacă mâinile au un aspect îmbătrânit. Nici unghiile nu mai par atât de frumoase.

Farmaciștii Catena recomandă crema de mâini Genera Bio cu apa de Hamamelis şi ulei de migdale dulci, care catifeleaza si hidrateaza, avand rolul de a preveni uscarea pielii. 

Mâinile tale merită să fie îngrijite și răsfățate cu un tratament spa. O astfel de rutină va întrece toate așteptările. Fă acest tratament înainte să-ți aplici lacul pe unghii și profită de exfoliere pentru a îndepărta mai ușor cuticulele.

Ai nevoie de numai 15 minute și de câteva produse pentru ca mâinile tale să-și recapete catifelarea.Rutina de 2 minute

Ia un castron cu apă călduță, adaugă un strop de săpun, gel special sau puțină sare de mare și înmoaie mâinile. Sarea ajută la relaxare și, de asemenea, îmbunătățește circulația sângelui. Mâinile tale vor fi pregătite pentru următorul pas al acestui tratament.

Următoarele 2 minute

Șterge mâinile cu un prosop și aplică un scrub pe mâini și brațe prin mișcări delicate, circulare, insistând inclusiv pe fiecare unghie. La final, spală cu apă călduță și usucă cu un prosop. Exfolierea va îndepărta celulele moarte ale pielii, dar îți va și răsfăța mâinile. Masajul blând va îmbunătăți circulația sângelui. Acest scrub va lăsa mâinile mai strălucitoare și mai moi.

1 minut

“Aplică pe conturul unghiilor un ser pentru îndepărtarea cuticulelor și lasă-l să acționeze un minut. Apoi, împinge pielițele cu instrumentul special pentru cuticule și clătește cu apă pentru a îndepărta orice urmă de ser”, ne sfătuieşte Diana Marandiuc Education Manager OPI România.

4 minute pentru hidratare

Alege o cremă de mâini bogată în unturi hrănitoare și antioxidanți. Îincălzește-o între palme și masează-ți mâinile, încheieturile și antebrațele cu mișcări circulare. Pielea va deveni imediat mai hidratată. Include această cremă în ritualul tău zilnic de îngrijire și aplic-o cel puțin de două ori pe zi.

Farmaciștii Catena recomandă crema de mâini Rilastil Repairing, un produs bogat în substanțe hidratante, nutritive și emoliente care ajută la repararea țesuturilor deteriorate și la hidratarea lor în profunzime.

5 minute

Un tratament e musai să se încheie cu o mască. Alege o mască specială pentru mâini. Există chiar şi măşti pentru mâni sub formă de mănuşi-şerveţel, aşa cum există măşti şerveţel pentru tenDupă ce ți le-ai aplicat pe mâini,  învelește-ți mâinile în câte un prosop încălzit și uscat și așteaptă ca ingredientele hrănitoare să pătrundă în piele. Cremele folosite chiar și zilnic nu pot înlocui o mască! Mănușile şerveţel hidratează în profunzime cu Ulei de Macadamia și Unt de Shea, bogate în anti-oxidanti care hidratează și catifelează chiar și cea mai uscată piele, datorită Vitaminei E, a uleiurilor de Macadamia, a untului de Shea și Aloei Vera.

1 minut

Uleiul de cuticule nu trebuie să lipsească nici din acest tratament spa, așa cum nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică a mâinilor. Aplică o picătură pe fiecare unghie și masează. Cu doar un minut pe zi îți poți păstra cuticulele fine și o manichiură impecabilă săptămâni la rând!

Un astfel de tratament spa pentru mâini săptămânal îți va îngriji pielea în profunzime, va stimula creșterea unghiilor și va preveni îmbătrânirea prematură a pielii.

Cristina Dudău

Foto Shutterstock