Sprancene groase sau subtiri? Tu ce preferi?

shutterstock_125496500Forma sprancenelor iti poate modifica radical mimica, iti poate spori expresivitatea, te poate maturiza sau intineri. Depinde de ce forma alegi si mai ales de cat de groase sau subtiri sunt sprancenele tale.Sprancene groase sau subtiri? PRO si CONTRA

A fost o vreme cand femeile au inceput sa isi penseze sprancenele din ce in ce mai tare. Astfel ca vedeai des pe strada femei din ale caror sprancene mai ramasese doar o dunga subtire pe care o accentuau cu creion. Timpul a trecut si oamenii au inceput sa se intoarca la natural. Stilistii au inceput sa spuna din ce in ce mai des ca nu este bine sa ne pensam excesiv sprancenele. Dar pana la urma, este si o chestiune de gust.

Sprancenele subtiri imbatranesc, este un lucru stiut. Fie ca vorbim de sprancenele care sunt subtiri in intregime, fie de cele care se subtiaza catre coada. Sprancenele pot fi subtiri in mod natural sau pot ajunge asa din cauza pensatului excesiv. Oricum ar fi, trebuie sa iei masuri. Creionul, fardul sau gelul de sprancene te pot ajuta. Acestea se aplica in directia firelor de par, ca si cum le-ai desena. Este incorect sa trasam o linie dreapta pe sprancene pentru a le ingrosa. De asemenea, trebuie sa avem grija sa nu folosim un fard sau ccreion mai inchis decat culoarea naturala a sprancenelor.

Nici sprancenele foarte groase, crescute haotic, nu sunt tocmai ceva placut ochiului si te pot imbatrani. Acestea iti fac ochii sa para mai mici si pleoapele cazute. Asa ca trebuie sa pensezi firele care ies in afara conturului sprancenelor si sa tai varfurile celor care sunt prea lungi.

Sprancene groase vs. sprancene subtiri la vedete

Din ce in ce mai multe vedete au inceput sa isi poarte sprancenele natural, pensate doar cat sa nu para neingrijite. De la Emma Watson, la Sofia Vergara si pana la Cara Delevingne. De altfel, majoritatea modelelor care apar in show-urile marilor case de moda au sprancene groase si chiar si in editorialele de beauty cel mai des intalnite sunt sprancenele pline. Pentru ca trebuie sa recunoastem, sprancenele groase sunt foarte expresive si transmit putere.

Asa cum sprancenele groase se potrivesc cel mai bine persoanelor cu trasaturi accentuate, cu pometi proeminenti, cu buze groase, nasuri mai mari si ten mai inchis, la fel sprancenele mai subtiri se potrivesc persoanelor cu trasaturi foarte fine, nas carn, buze mai subtiri si celor cu tenul mai deschis. Nu vorbim aici de sprancene care sa arate ca si cum ti-ai fi trasat o dunga cu creionul deasupra ochilor. Chiar daca le subtiem mai tare, trebuie sa pastram aspectul natural. Te poti inspira de la Charlize Theron, Taylor Swift, Fergie sau Megan Fox.

Ce spune forma sprancenelor despre noi?

Sprancenele ne ajuta si sa ne dam seama de anumite aspecte ale personalitatii unui om, se pare ca ele reflecta energia noastra sexuala, relatia cu partenerul, cu rudele si puterea noastra. Sprancenele groase exprima masculinitate, practic un exces de hormoni masculini in corpul femeii. Daca sprancenele sunt lucioase in mod natural, acest lucru indica o persoana cu multa energie sexuala. Sprancenele subtiri exprima feminitate si blandete. Sprancenele curbate exprima creativitate, cele drepte exprima incredere si putere de convingere, iar cele in unghi exprima sensibilitate si discretie, dar si incapatanare.

Pana la urma, este bine sa alegem sprancenele care ne reprezinta, cele care sunt potrivite personalitatii si chipului nostru. Dar trebuie sa nu ne indepartam de natural si sa incercam sa ne pensam intotdeauna pastrand forma sprancenelor cu care ne-am nascut, pentru ca o schimbare radicala are mari sanse sa arate nefiresc.

Text: Bianca Badescu