Sprâncenele decolorate, trendul anului 2021?

sprâncenele decolorate

De la sprâncenele subţiri, până la cele mai stufoase, trecând prin tendința fox eye care a determinat scurtarea lor, ca la Kendall Jenner și Bella Hadid, sprâncenele nu fac excepție de la alinierea in diferite trenduri.

Cea mai recentă tendinţă? Bleached eyebrows sau „sprâncenele decolorate”. Un termen care desemnează procedeul de înălbire a sprâncenelor, folosind produse specifice sau doar prin aplicarea machiajului.De când şi de unde?

Pentru prima dată această modă a fost lansată la show-ul Gucci, primăvară-vară 2017. Apoi la Moncler și Saint Laurent pentru colecția toamnă-iarnă 2016-2017. Sau mai recent la Prada pentru sezonul toamnă-iarnă 2019-2020. Oricum, această tendinţă extravagantă pare să devină recurentă în timpul Săptămânilor modei.

 

Deși şi-a făcut apariția pe feţe cunoscute, precum cea a lui Kim Kardashian sau Miley Cyrus la mijlocul anilor 2000, “dispariţia” sprâncenelor de pe fețele vedetelor nu a devenit prea repede un obicei. Și totuși, în ultimul timp, pe Pinterest, căutarea cuvintelor cheie „decolorarea sprâncenelor” sau “sprâncene albite” crește puternic.

O mișcare care poate fi observată și pe rețeaua socială Instagram. Unde înfloresc fotografiile cu machiaj îndrăzneț, accentuat de faimoasele „sprâncene albite”. Sprâncenele transparente, chiar complet evanescente, par, așadar, în mare vogă. Anunțul unei tendințe puternice în viitor pentru 2021?

Cum să obţinem sprâncenele decolorate?

Pentru sprâncenele decolorate pentru o zi, experţii L’Oréal Paris recomandă (pentru Vogue.fr) aplicarea fondului de ten pe toată fața, inclusiv pe sprâncene, apoi să se aplice pudră. Pentru un efect mai pregnant, ei recomandă un al treilea pas: aplicare de pulbere albă suplimentar pe sprâncene.

Pentru cele mai aventuroase, decolorarea este a doua opțiune. Există produse specifice, cu toate acestea, este mai bine să mergeți la un profesionist.

Oricum ar fi, făcându-ți sprâncenele să dispară de pe frunte, faţa şi trăsăturile tale se vor transforma radical. Pentru a nu sfârși cu un look „plictisitor”, este important să îţi structurezi fața optând pentru un machiaj de contouring și accentuând culoarea ochilor și gurii.

 

Cristina Dudău

Foto Instagram