Steven Spielberg despre “Star Wars: Episode 7”: “Nu este genul meu”

showbiz_warhorse_premiere_12Pacat, pacat, pacat… Steven Spielberg a refuzat regia seriei “Star Wars: Episode 7”. Directorul “The Lincoln” a dezvaluit ca seria ce tocmai urmeaza sa fie lansata nu este o poveste care sa garanteze succesul sau cel putin nu in lumea filmului science-fiction.

Spielberg a mai declarat faptul ca urma sa lucreze alaturi de Brad Bird si J.J. Abrams la urmatoarele trei filme “Star Wars”, dupa scenariile imaginate de Michael Arndt.

Intrebat care este motivul pentru care a refuzat aceasta propunere, Steven a declarat ca filmul nu este pur si simplu genul lui.

“Nu! Nu, nu e genul meu!”, a declarat Spielberg pentru tabloidul “Access Hollywood”.  „Este genul prietenului meu, George [Lucas]. Regizorul filmului “Jurassic Park” a afirmat, la un moment dat, ca si-a dorit sa faca un film “Star Wars”. Spielberg si Lucas au colaborat anterior la seria “Indiana Jones”.

“Am vrut sa fac un film de genul acesta acum 15 ani si nu m-a lasat”, a marturisit Spielberg. “Am inteles de ce «Star Wars» era «copilul» lui George. Este intr-un fel ca o afacere de familie si are amprenta sa. El stie ca eu am «Jurassic Park» si «Raider», iar el are «Star Wars» si nu cred ca este dornic sa imparta ceva cu mine”, a adaugat el.

Se pare ca nu doar Steven Spielberg a refuzat sa regizeze filmul. Gurilele rele spun ca printre cineastii care s-au declarat neinteresati de regia “Star Wars” se mai numara si Quentin Tarantino si Zack Snyder.

Chiar daca “Star Wars: Episode 7” a primit refuzuri peste refuzuri, acesta va ajunge in cinematografe in vara anului 2015.

 

Text: Andreea Popescu