Stil regal – Meghan Markle & Kate Middleton, secrete vestimentare pe care poti sa le urmezi si tu

Kate Middleton și Meghan Markle au devenit simboluri ale bunului gust. Cele două ducese surprind cu fiecare apariție publică prin simplitatea şi eleganţa afișate. Secretele lor stau în câteva trucuri de stil folosite de acestea.

Ducesele de Cambridge şi de Sussex au gusturi impecabile în materie de fashion, dar ce le diferențiază este felul în care își contruiesc ținutele. Criticii de modă consideră că în timp ce Kate are un stil country chic englezesc, Meghan este fidelă stilului casual elegant specific Coastei de Vest.

Chiar dacă designerii preferați de Kate Middleton sunt Alexander McQueen și Seraphine, ducesa nu se sfieşte să poarte şi haine de la branduri nu la fel de celebre. Şi, de fiecare dată când Ducesa de Cambridge poartă o ținută accesibilă ca preţ, acele piese vestimentare devin sold out în magazine, în timp record. La rândul ei, Meghan Markle preferă să aleagă piese vestimentare de la branduri celebre, însă le combină adesea cu haine sau accesorii de la firme obişnuite.Costume clasice

Statutul regal le obligă pe Kate și Meghan să adopte stilul clasic, destul de strict, așa că cele două au fost nevoite să introducă în garderobă zeci de pantaloni și fuste. Sacourile cambrate le completează outfiturile cu fuste peste genunchi sau care se opresc imediat deasupra genunchiului, pentru că se pare că regina Elisabeta a II-a a Marii Bitanii îşi doreşte ca membrele familiei regale să respecte o anumită etichetă şi să aibă o prezenţă decentă, aşa că picioarele trebuie să fie acoperite parţial.

Paltonul-rochie

Rochiile pe care le poartă cele două ducese sunt destul de versatile, iar croiala preferată de acestea, de regulă de tip A-line sau paltoane-rochie, pun în valoare silueta, fără a o expune în vreun fel. Acest tip de croi oferă o iluzie de alungire a siluetei și o apariţie foarte feminină. Kate Middleton optează pentru acest tip de rochii la evenimentele oficiale, mizând pe nuanțele nude, în timp ce Meghan adoptă culori mai puternice, precum nuanţele de verde sau maro. De asemenea, Ducesa de Sussex alege piese vestimentare cu talie înaltă și fuste creion midi, pentru a crea efectul de alungire a corpului.

Jeanşi pentru ţinute relaxate

Cele două ducese au preferințe asemănătoare în privința jeanșilor, la care asortează cămăși lejere, de obicei din materiale fluide sau cele de tip bărbătesc. Accesoriile delicate și nuanțele de alb sau albastru deschis sunt detalii care ajută la compunerea unor outfituri casual relaxate.

Culoarea albastră, nelipsită

Culoare a regalităţii, albastrul este adesea prezent în garderoba celor două ducese. Ba chiar, la un eveniment la care au participat împreună, Meghan a purtat o rochie asemănătoare cu cea a soției lui William. Mai exact, Ducesa de Sussex a optat recent pentru variantă ceva mai scurtă a unei creații de la o celebră casă de modă, model similar ales de Kate pentru un eveniment la care a participat în anul 2014.

Rujuri în culori discrete

Balsam de buze, ruj în nuanțe delicate de nude sau roz pal, uneori chiar absența completă a acestora este un artificiu folosit atât de Meghan Markle, cât și de Kate Middleton. Machiajul discret şi bine realizat este perfect pentru a ascunde micile imperfecţiuni, dar mai ales pentru a obţine un look fresh şi luminos.

Pantofi nude şi pălării de efect

Ducesa de Cambridge preferă pantofii stiletto în nuanţe subtile de nude, care au avantajul că oferă iluzia optică a unor picioare mai lungi. Atunci când participă însă la evenimente sportive renunţă la tocuri în favoarea încălţămintei mai comode, de tipul platformelor sau cizmelor. Nu se poate spune acelaşi lucru despre Meghan, care nu este dispusă să renunţe la tocuri. Când vine vorba despre pălării, ducesele au făcut întotdeauana cele mai bune alegeri, bineînţeles, nici nu aveau cum să dea greşi, având lângă ele o armata de stilişti. Se pare că excepţie de la a purta pălărie la fiecare apariţie publică este Meghan Markle, care face parte din familia regală de puţin timp.

Text: Iulia Mirica

Foto: Hepta