Stilul parizian în 2020. Propuneri de poze pentru Instagram

Ştim cât mult îţi place să faci poze în Paris, lângă Tour Eiffel sau la muzeul Luvru. Majoritatea pozelor pe care le găseşti pe Social Media, ale pasionatelor de travel, sunt cu faimoasele baguette, cu ţinute compuse din fuste midi, matlasate, trenciuri şi, evident, nelipsita băscuţă, de preferat – roşie.   

Cum ar fi ca Instagramul tău să nu arate la fel ca toate celelalte şi să aibă mai multă culoare şi personalitate? Cum ar fi să schimbi ideea de fotografii la Paris cu baguette şi băscuţă, şi să creezi un profil stylish, glam şi foarte colorat?

Străzile Parisului în Săptămâna Modei au fost pline de oameni diferiţi, cu propuneri de ţinute diferite. Iată ce au purtat pasionaţii de fashion în aceste zile! Poate aşa o să-ţi faci şi şi tu pozele de Instagram 😉

 

Parisul, supranumit şi „Oraşul Iubirii” sau “Oraşul Luminilor” nu este doar unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii, ci şi locul unde se cântăreşte destinul Franţei.

Majoritatea Caselor de Modă celebre ale secolului XX, şi-au expus creaţiile pentru prima oară, la Paris. La sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, noul look al Casei Christian Dior a dat lovitura, prezentând pe scenă fuste lungi şi materiale de lux.

În anii ‘50 decizia firmei Channel de a lansa îmbrăcăminte mai lejeră, care nu necesita ocazii sofisticate, a deschis drumul unui stil mai liber pentru femei. În 1960 a apărut moda viitorului concepută de Yves Saint Laurent, urmată de creaţii trăsnite, cu rochii confecţionate din plastic şi cu corsetul din lanţuri, ale Caselor Courrèges şi Paco Rabanne.

Christian Lacroix a şocat cu stilurile lui extravagante şi foarte colorate, în anii 80. Acesta a fost momentul în care Parisul a ajuns din nou în atenţie. Totuşi, Casele de Modă Dior, Chloe şi Givenchy au fost în cele din urmă depăşite de către designeri din alte ţări, însă ele trezesc încă inspiraţia tinerilor creatori.

Capitala Franţei este una dintre cele mai vizitate locaţii din lume, datorită monumentelor sale şi atmosferei oraşului.

Text: Bettina Cristea

Photo: Vogue