Strălucirea tiarelor la încoronarea Împăratului Japoniei

Regina Maxima a Olandei, Regina Letizia a Spaniei, Regina Victoria a Suediei

Reprezentanți ai caselor regale, președinți, diplomați au ajuns în Japonia pentru a sărbători urcarea pe tron a împăratului Naruhito. Și bineînțeles că toți ochii au fost ațintiți asupra ținutelor și bijuteriilor purtate de fețele încoronate.

Și  nu atât asupra ținutelor mai sobre purtate de la festivitățile de încoronare ci, mai ales, asupra celor de la banchetul de după acestea și unde dress code-ul a fost white tie. În afară de bijuterii, doamnele invitate au purtat aproape în majoritate podoabe de cap, iar noi vom arunca o privire asupra celor mai impresionante tiare.Mici sau mari, toate prețioase

Regina Máxima a Olandei a sosit împreună cu soțul ei, regele Willem-Alexander. Ea a ales tiara perfectă pentru a se potrivi cu o rochie roșie strălucitoare de bal, decorată cu rubine.

Regina Letizia a Spaniei a purtat o tiară sofisticată și o rochie formală de prințesă  într-o nunață “cerise”, cu broderii florale.

Prințesa Victoria a Suediei a optat pentru o tiară mai discretă, care a completat perfect rochia delicată din dantelă. Ea a fost însoțită de tatăl ei, regele Carl XVI Gustaf.

Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și Regina Jetsun Pema a Butanului, Împărăteaza Masako a Japoniei, Regele Philippe și Regina Mathilda a Belgiei și Prințul Frederik și Prințesa Mary a Danemarcei

Împărăteasa Masako a purtat marea Meiji Tiara, așa cum a făcut și soacra ei la ceremonia de urcare pe tron a Prințului Akihito, în 1990. Se spune că superba piesă are o mie de diamante montate în platină.

La banchetul de la curtea Palatului Imperial din Tokyo, prințesa Maria a Danemarcei a arătat uimitor într-o rochie de bal roz cu o pelerină scânteietoare. A accesorizat ținuta cu un clutch strălucitor și o tiară care a atras toate privirile.

Regina Jetsun Pema din Bhutan a sosit alături de soțul ei, regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Cea mai tânără regină a lumii a optat pentru o podoabă de cap discretă, purtând o bandă subțire, decorată cu bijuterii.

Text Cristina Dudău

Foto Hepta