Sun Plaza gazduieste, in premiera in Romania, expozitia de arta contemporana „Lumi plutitoare”, semnata de Max Streicher

Exponate Lumi Plutitoare 15In premiera nationala, Sun Plaza Shopping Center prezinta, in perioada 25 martie – 14 aprilie 2013, o expozitie ce reuneste lucrari neconventionale ce apartin artistului de origine canadiana Max Streicher. Expozitia de arta contemporana intitulata „Lumi plutitoare” propune o intalnire cu 5 lucrari inedite, Floating Forest, End Game, Quadriga II, Sleeping Giants, Alto-Cumulus, instalatii gonflabile cu diferite forme, ce par a fi insufletite gratie unor ventilatoare industriale si mecanisme simple cu supape.

 Fantasticul aluneca din cand in cand in realitate. Max il prinde, ii da forma si il face sa ramana in lumea noastra din fiecare zi. Unicitatea operelor sale de arta consta in utilizarea materialelor delicate, redarea lor detaliata si realistica, amplasarea lor dinamica, toate acestea avand scopul de a neutraliza calitatile generalizate, simpliste si comice la care ne asteptam de obicei de la niste structuri gonflabile.

Max Streicher este un sculptor si creator de instalatii, care de 20 de ani lucreaza intens cu tehnologia elementelor gonflabile in sculpturi cinetice si lucrari tridimensionale. Artistul a expus si are lucrari prezente in galerii din toata lumea, pe intreg teritoriul Canadei natale, in Barcelona, Madrid, Cambridge, Paris, Praga, Berlin, Düsseldorf, Mumbai, Tokyo, New York etc., iar acum, pentru prima data in Romania, la Sun Plaza!

Text: Andreea Popescu