Taierea cuticulelor, risc de infectii

Taierea cuticulelor, risc de infectiiStiati ca Romania este una dintre putinele tari unde se taie cuticula pentru a face manichiura? Nu trebuie sa stiti nimic mai mult decat adevarata istorie a pielii delicate de la baza unghiilor pentru a afla de ce acest procedeu este o eroare.

Mult timp s-a considerat ca prezenta pielii de la baza unghiei nu este atractiva, mai ales daca este deshidratata. De aceea s-a recurs la taierea ei. Cuticula este protagonista principala a nasterii unghiei, protejand celulele nou-nascute de posibile infectii.

Aflata la granita dintre unghie si pielea degetului, cuticula formeaza un scut benefic. Prin taierea cuticulei pot aparea infectii sau probleme grave in cresterea unghiilor. Recomandat este sa stati cu mainile in apa calduta timp de 5 minute, timp in care cuticulele se inmoaie, si apoi sa le acoperiti cu un produs care le inlatura.

Aceste lichide au un pH alcalin ce dizolva cheratina din cuticule, iar indepartarea lor se va face apoi foarte usor cu un prosop. Pentru a proteja cuticulele este necesar ca in fiecare seara, pe langa crema hidratanta pe care o aplicati pe maini, sa insistati cu un mic masaj pe cuticule prin aplicarea unei picaturi de ulei hidratant.

Text: Ana Macovei

august 28th, 2005 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate