Taylor Swift, artistul anului 2019

Cântăreaţa americană Taylor Swift a fost declarată The Artist of the Year, datorită încasărilor pe care le-a avut anul trecut, în urma vânzării albumelor.

Este a doua oară când artista primeşte acest titlu. Primul premiu l-a primit în 2014, după succesul albumului “1989”, când a câştigat şi un Grammy. Trofeul anual recompensează artistul cu cele mai multe albume vândute pe plan mondial, în format clasic şi digital.

Cel de-al şaptelea album de studio “Lover” al lui Taylor Swift, lansat în august 2019, a debutat pe primul loc în peste 10 ţări şi s-a vândut în trei milioane de unităţi la nivel mondial în prima săptămână de la lansare.

Global Recordings Network, cei care au înmânat premiul artistei, este o casă de discuri fondată de Joy Ridderhof, din Los Angeles, California, în 1939 şi face parte din Gospel Recordings.Despre Taylor Swift

Taylor Alison Swift, în vârstă de 30 de ani, este cântăreaţă şi cantautoare de mzică pop-dance-country, din America.

În 2006, artista a semnat un contract cu Big Machine Records, o casă de discuri independentă, unde a debutat cu albumul “Taylor Swift” din care a lansat, ca prim single, piesa „Tim McGraw”. Acesta a fost urmat de alte patru piese ce au ajutat la vânzarea a peste 3,6 milioane de exemplare ale albumului.

Al doilea album, „Fearless”, a fost lansat pe 11 noiembrie 2008, iar ca prim single a fost ales “Love Story”. Albumul a fost vândut în peste 14 milioane de exemplare.

În 2010, artista a fost desemnată de Revista Forbes ca fiind pe locul 69 în clasamentul artştilor cu cele mai mari venituri din 2009, după ce a câștigat 18 milioane de dolari. Taylor a jucat în filmul Friends Together Forever-Star Wars Camp, în rolul personajului Belle.

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images