Taylor Swift, cap de afiş la cea de-a 50a ediţie a Glastonbury Festival

Artista va concerta anul viitor la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie. La cea de-a 50a ediţie a festivalului, pe lângă Taylor Swift vor mai concentra staruri precum Paul McCartney şi Diana Ross.

Cântăreaţa de 29 de ani, premiată de curând cu premiul Femeia Deceniului în cadrul Billboard, este una dintre cele mai bine vândute artiste ale momentului. Are 40 de milioane de albume şi 130 de milioane de single-uri vândute. Este deţinătoarea a zece premii Grammy, 23 de Billboard Music Awards, dintre care două sunt Woman of the Year, şi al unui premiu Emmy.Glastonbury Festival

Glastonbury Festival ţine 5 zile şi, pe lângă muzica contemporană, festivalul găzduiește trupe de dans, comedie, teatru, circ, cabaret și alte arte. Anual, artiști cunoscuţi de pop și rock alături de mii de alții mai mici, performează aici. Ei realizează diferite video-uri din cadrul festivalului şi îşi lansează diferite piese.

Anual, la Glastonbury Festival participă aproximativ 200 de mii de oameni, primind astfel o acoperire extinsă în presa scrisă şi pe TV.  Majoritatea staff-ului este voluntar, ajutând festivalul să strângă milioane de lire pentru diferite organizații de caritate.

Festivalul din 2020 va avea loc pe 28 iunie la Pyramid Stage în Pilton, Somerset.

Text: Bettina Cristea