Te muti intr-o locuinta noua? Iata ce aspecte trebuie sa iei in calcul!

Te muti intr-un apartament nou Iata ce aspecte trebuie sa iei in calculEsti pe punctul de a te muta intr-un apartament nou? Fie ca il inchiriezi, fie ca il cumperi, exista cateva aspecte de baza pe care ar trebui sa le iei in calcul inainte de a scoate portofelul. Cu totii ne dorim o casa mare, luminata, intr-o zona linistita, dar si comoda, insa nu doar acestea sunt caracteristicile care ar trebui sa ne influenteze decizia finala. Iata ce aspecte trebuie analizate inainte de a te muta intr-o locuinta noua!Spatiul

Daca iti doresti o locuinta spatioasa, atunci s-ar putea ca apartamentul sa nu fie chiar o solutie ideala pentru tine, cu atat mai mult daca ai in plan sa-ti maresti familia. In acest caz, o solutie de compromis ar fi un penthouse. Insa ultimele modele arhitecturale permit o structura care asigura unui apartament un spatiu mult mai convenabil decat pana acum.

Etajul

Cand iti alegi un apartament, este foarte important sa te pui de acord cu etajul dorit. Daca ai frica de inaltime, atunci nu te arunca la niveluri inalte. Daca, din contra, vrei sa te bucuri de priveliste, atunci voteaza un etaj superior. Daca iti place lumina naturala, atunci evita parterul. De asemenea, ia in calcul si conditia ta fizica, fiindca, daca alegi inaltimea si, dintr-un motiv sau altul, liftul nu functioneaza, va trebui sa faci fata urcatului si coboratului pe scari.

Vecinii

Ei bine, balanta ar trebui mult inclinata de acest fapt: vecinii. Daca esti o persoana petrecareata, nu-ti cauta locuinta intr-un bloc de familisti. In schimb, daca ai familie sau copii, stai departe de zonele cu camine studentesti. Inainte de a te decide unde sa te muti, verifica-ti vecinii. Este posibil sa-ti placa si sa te imprietenesti usor cu ei sau, din contra, este posibil sa te puna pe fuga de la primul salut.

Conditiile

Exista anumite complexuri rezidentiale care ofera extrapaza si nu permit accesul oricui in incinta. Astfel, daca nu-ti place sa te simti sub control permanent si nu vrei sa imparti buletinul persoanelor care iti trec pragul cu cei de la receptie, ar trebui sa te interesezi de acest aspect. Insa ia in calcul ca exista si o parte pozitiva. Casa ta va fi mult mai protejata si mai ferita de privirile hotilor. Un alt aspect important este locul de parcare. Desi majoritatea complexurilor noi ofera loc si pentru masina, exista si cladiri care nu pun la dispozitie parcare. In acest caz, verifica imprejurimile si asigura-te ca ai un minimum de spatiu pentru situatiile-limita in care nu ai unde parca automobilul.

Text: Madalina Manole