Tehnici de machiaj

tehnici_de_machiajSuccesul unui machiaj impecabil este dat mai degraba atat de tehnica de machiere cat si de calitatea produselor utilizate. Am facut o selectie a produselor care nu trebuie sa lipseasca din trusa voastra pentru un machiaj natural sau sofisticat.

Cum femeia activa nu mai gaseste ragaz pentru reimprospatarea machiajului pe durata zilei, va “deconspiram” sugestiile specialistilor nostri, utile pentru un machiaj practic si eficient.
 
Folosirea fondului de ten
Daca un machiaj nu are ca baza fondul de ten, efectul estetic este din start ratat.

 

Folosit cu masura (atentie la excese!), acesta confera luminozitate pielii, atenueaza trasaturile obosite si mascheaza micile imperfectiuni (pete, cosuri). Alegeti mai degraba texturile fluide si usoare. Pentru a evita efectul de “masca”, fondul de ten trebuie aplicat cu buretele (din latex daca este posibil), dupa ce ati folosit in prealabil o crema de zi. Alegeti un fond de ten de o nuanta apropiata de cea a tenului vostru pentru a obtine un efect cat mai natural. Aplicarea pudrei, fie ea compacta sau fluida, nu este o etapa indispensabila, dar permite uniformizarea ansamblului si confera pielii un aspect catifelat. Aceasta se aplica de la centrul fetei spre gat si urechi.

Un atu care seduce
Daca nu sunteti adeptele a fondului de ten si a machiajelor prea sofisticate, puteti sa va limitati doar la machierea zonei ochilor, subliniindu-le forma si punandu-le in valoare culoarea.  Ferice de cele ce nu au insemnele oboselii pe fata dupa o zi! Totusi, cele mai multe dintre femei se confrunta cu problema cearcanelor (umbre gri sau vinetii) care trebuie neaparat “camuflate”, pentru a reda luminozitatea fetei. Alegeti un anticearcan in tonuri mai deschise decat nuanta pielii dumneavoastra, undeva spre galben (mai degraba bej, decat roz). Pentru gene de star, folositi o mascara rezistenta la apa. Sublinierea ochilor se face foarte bine cu un creion: trasati un contur la baza genelor superioare si inferioare. Pentru un efect mai “intunecat si adanc”, puteti estompa creionul doar pe pleoapa mobila.

Hidratarea buzelor
De obicei, pentru a nu supraincarca machiajul, se poate opta fie pentru machierea ochilor, fie pentru rujare. Daca alegeti sa aveti o privire de “catifea”, trebuie ca gura sa para discreta. Daca dimpotriva, ochii dumneavoastra au aspect foarte natural, atunci puteti folosi pentru buze, rujuri in nuante dintre cele mai vii. Secretul unei guri frumoase: buzele bine hidratate. O pata de gloss peste ruj ii va conferi stralucirea unei bijuterii …

 

Text: Ema Ofiteru