Tehnici de relaxare pentru ochi obosiți și uscați

Petrecând mult timp în fața ecranelor care emană lumină albastră, fie că este vorba de laptop, televizor sau telefon mobil, poate avea un impact negativ asupra ochilor noștri. Cu timpul, ochii pot deveni tot mai obosiți și mai uscați. Aceasta este o problemă frecvent întâlnită în zilele noastre, printre persoanele care petrec mult timp în fața dispozitivelor digitale.

De-a lungul anilor, specialiștii au căutat să dezvolte soluții pentru a combate afecțiunile oculare cauzate de aceste dispozitive. Există tot felul de tehnici simple de relaxare a ochilor, care pot ajuta la ameliorarea acestor simptome și la reducerea tensiunii de la nivel ocular.Tehnici pentru relxarea ochilor

Una dintre cele mai simple tehnici este “ruleta”. Aceasta constă în rotirea ochilor de la stânga la dreapta și invers, în timp ce te concentrezi asupra obiectelor aflate în jur, luându-le drept repere fixe. Această tehnică ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la reducerea tensiunii din ochi.

Altă tehnică este cea a masajului. Pentru aceasta trebuie să menții ochii închiși și să masezi ușor pleoapele cu ajutorul degetelor. Acest masaj poate ameliora tensiunea din mușchii ochilor și poate reduce oboseala.

O altă tehnică eficientă s-a dovedit a fi și exercițiul de mutat privirea către un punct la distanță. Aici trebuie să focusezi privirea către un obiect îndepărtat, cum ar fi un copac sau o clădire, timp de câteva minute. Această tehnică ajută la reducerea oboselii și la relaxarea ochilor.

Totodată, este important să nu uităm să clipim mai des, de pauzele regulate din timpul utilizării dispozitivelor care emană lumină albastră și să ne protejăm ochii de această lumină cât de des putem cu ajutorul unor ecrane sau unor ochelari de protecție.

De asemenea, pentru a crește nivelul de umezire a ochilor, atunci când clipim rar, putem apela la picăturile de ochi. Pentru a stimula glanda lacrimală cea care menține hidratați ochii și combate uscăciunea acestora, specialiștii recomandă picăturile oftalmice.

Assista Oftapic Intensive este o solutie tampon de un real ajutor în cazul ochilor obosiți și uscați. Cu acid hialuronic 0,15%, Hamamelis virginiana și ginkgo biloba, produsul oftalmic este steril, lubrifiant, hidratant, calmant, protectoar, antioxidant, reconfortant, biocompatibil și izoton, fiind soluția optimă pentru ochii uscați, deshidratați, iritați și obosiți. În plus, poate fi folosită și de către persoanele care poartă lentile de contact. Picăturile pentru ochi pot fi achiziționate din farmaciile Catena.

Bettina Cristea

foto: shutterstock