Tehnici non-invazive care pot inlocui liposuctia

Tehnici non-invazive care pot inlocui liposuctiaTe lupti de mult timp cu excesul de grasime de pe fund, abdomen, brate sau genunchi si ai vrea sa scapi de asta cat mai repede? Liposuctia te sperie cand te gandesti la ce presupune operatia in sine, la perioada de recuperare si la semnele care iti pot ramane dupa? Atunci, tehnicile non-invazive care inlocuiesc liposuctia sunt ceea ce iti trebuie. Aceste tehnici te pot ajuta sa scapi de grasime eficient si sigur, fara sa te supui unei interventii chirurgicale.

Una dintre cele mai noi tehnici este radiofrecventa si presupune incalzirea controlata a zonelor cu grasime prin folosirea frecventelor radio unipolare si bipolare, ceea ce duce la distrugerea celulelor grase. Este nevoie de mai multe sedinte de radio-frecventa pentru obtinerea unor rezultate vizibile. Este o tehnica eficienta pentru reducerea grasimii si intarirea epidermei in zonele care nu raspund la tratamentele traditionale de slabit si nu necesita perioada de recuperare.

Criolipoliza este o alta tehnica non-invaziva, care se foloseste de temperaturile scazute pentru a distruge celulele de grasime. Celulele adipoase sunt inghetate prin criolipoliza, lucru care le face sa se dizolve usor, fara sa provoace traumatisme in jur. Rezultatele apar mai greu decat la liposuctie, dureaza cam 6 luni pana ce reducerea stratului de grasime devine vizibila.

Tehnica cu ultrasunete se foloseste de intensitatea ultrasunetelor prin focalizarea lor, pentru a produce distrugerea celulelor de grasime. Energia ultrasunetelor patrunde prin piele pana in tesutul adipos, fara a rani pielea sau tesuturile din jur.

Toate aceste tehnnici dau rezultate intr-o perioada mai lunga de timp decat liposuctia, dar sunt mai putin riscante.

Text: Bianca Badescu