Tema Met Gala 2024 a fost dezvăluită

A fost anunțată tema pentru expoziția de anul viitor a Institutului de Costume de la Muzeul Metropolitan de Artă care va fi: “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”.

Expoziția de bază va acoperi 400 de ani de istorie, începând de un o corset din epoca elisabetană engleză din secolul al XVII-lea și până la achizițiile din secolul al XXI-lea ale designerilor precum Phillip Lim, Stella McCartney și Connor Ives. Andrew Bolton, curatorul șef al Costume Institute, a explicat că expoziția va fi structurată în jurul a aproximativ 50 de piese semnificative din punct de vedere istoric și estetic, care sunt prea fragile pentru a fi purtate din nou.

Farmaciștii Catena recomandă crema de mâini Rilastil Repairing, un produs bogat în substanțe hidratante, nutritive și emoliente care ajută la repararea țesuturilor deteriorate și la hidratarea lor în profunzime.

Expoziția debutează întotdeauna cu Met Gala, care are loc în fiecare an în prima zi de luni din mai la Metropolitan Museum of Art din New York. Iată tot ce trebuie să știi despre Met Gala din 2024 – cel mai mare eveniment de modă al anului.Când va avea loc Met Gala?

Met Gala 2024 va avea loc în data 6 mai, la New York. Evenimentul s-a desfășurat în fiecare an în prima zi de luni din mai începând cu anul 2005, cu excepția anului 2020, când Met Gala a fost anulat, și a anului 2021, când s-a ținut în luna septembrie, ca urmare a pandemiei.

Tema Met Gala 2024 este intitulată “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion.” Expoziția de primăvară din 2024 va fi structurată în jurul a aproximativ 50 de piese semnificative din punct de vedere istoric și estetic, aflate în colecție și prea fragile pentru a mai fi purtate vreodată. “Acestea sunt „Frumoasele Adormite” menționate în titlu,” a explicat Andrew Bolton, curatorul șef al Costume Institute. Curația de vârf și tehnologia de ultimă generație vor oferi o înțelegere mai profundă a acestor piese fragile – se va utiliza o tehnică de iluzie cunoscută sub numele de “Pepper’s ghost” pentru a da viață unor aspecte, în timp ce animația video, proiecțiile de lumină, soundscaping, AI, CGI și alte forme de stimulare senzorială vor oferi un context mai amplu pentru fiecare piesă, conform lui Luke Leitch de la Vogue.

“Moda este una dintre cele mai emoționale forme artistice datorită conexiunii sale cu corpul,” a continuat Bolton. “Este îmbibată de memorie și emoții, și ne raportăm la ea foarte mult prin simțurile noastre. Un lucru pe care sper că această expoziție îl va activa este aprecierea senzorială a modei.” Expoziția va fi deschisă publicului în ziua de după Met Gala și va funcționa până pe 2 septembrie 2024. Pare a fi o combinație fermecătoare de istorie, tehnologie și modă!

Ce este Met Gala?

Organizat și condus de Anna Wintour începând cu anul 1995, Met Gala a devenit o celebrare anuală a modei. Considerat un eveniment de strângere de fonduri pentru Costume Institute al Metropolitan Museum of Art, a fost programat pentru a marca deschiderea expoziției anuale de modă. An de an, evenimentul strânge sume cu opt cifre.

Anna Wintour si Bill Nighy la Met Gala 2023

Care a fost tema Met Gala 2023?

Tema Met Gala 2023 a fost „Karl Lagerfeld: A Line of Beauty”, în omagiu legendarului designer care a murit în 2019. Așa cum s-a întâmplat și în ani anteriori, curatorul Costume Institute, Andrew Bolton, a fost responsabil de expoziție – pe care a descris-o ca fiind nu o “retrospectivă tradițională” – în timp ce Amanda Harlech, care a lucrat îndeaproape cu Lagerfeld, a fost consultant creativ pentru spectacol. Corespunzător, codul vestimentar al Met Gala a fost “în onoarea lui Karl” – mulți invitați inspirându-se din mandatele creative ale directorului la Chanel, Fendi, Chloé, Patou și propria sa marcă eponimă.

Anne Hathaway, Jared Leto si Salma Hayek la Met Gala 2023

În 2022, tema Met Gala a fost „In America: An Anthology of Fashion”. Expoziția a avut ca focalizare incluziunea în modă și celebrarea eroilor nevăzuți ai designului american. Aceasta a continuat tema din 2021, care a fost „In America: The Lexicon Of Fashion”.

Foto: hepta, https://www.thecut.com/article/met-gala-2024-theme-everything-to-know.html