Tendinte in machiaj pentru primavara 2011

123Primavara este anotimpul revenirii naturii la viata, anotimpul copacilor infloriti, anotimpul zambilelor, lalelelor, bujorilor, anotimpul culorilor vii, proaspete. Dupa luni intregi de imbracaminte groasa si pleoape gotice, iata ca machiajul primaverii 2011 readuce in tendinte nuante cromatice vesele si detroneaza argintiul metalic in favoarea stralucirii calde a aurului – pe pleoape, buze, si gene.

 

Buzele revin la nuante puternice de pepene: roz si rosu corai, roz acadea, portocaliu, rosu intens. Indiferent de textura, care variaza de la ultra-mat la hiper-lucios, rujul sezonului trebuie sa fie foarte pigmentat. Nuantele corai sunt cele mai in voga, dar din pacate ele sunt si cele mai dificile. Pentru a evita discordanta dintre puritatea rujului si nuantele „impure” ale tenului si danturii, trebuie aleasa o nuanta de ruj mai inchisa si mai intensa decat nuanta pielii.

 

Nuante saturate pentru pleoape

Se impun in tendinte pleoapele viu colorate, in stilul anilor ’40 – ’50, adica o singura nuanta saturata pe toata pleoapa mobila, subliniata sau nu cu o linie de tus. Predominante sunt de departe nuantele de violet, dar foarte moderne sunt si pastelurile de bleu, galben si corai. Combinarea cu un ruj puternic completeaza acest stil, foarte potrivit unei vestimentatii elegante, feminine. Este un machiaj simplu de obtinut, chiar pentru amatoare, ceea ce l-a si consacrat ca element al feminitatii absolute, specifice inceputului de secol XX. Pastelurile reci bleu, violet si vernil avantajeaza ochii caprui sau negri, in timp ce pastelurile calde de piersica si coral avantajeaza ochii deschisi la culoare. Galbenul intens este cel mai greu de purtat, de aceea poti apela pur si simplu la o linie de dermatograf in aceasta nuanta.

 

Farduri de obraz in culori mai apetisante decat jeleurile glazurate

In fine, obrajii prind si ei culoare! Dupa tenul palid, sofisticat al iernii 2010 – 2011, avem in sfarsit voie sa atacam minunatele farduri de obraz ale sezonului, mai apetisante decat jeleurile glazurate: roz fucsia, roz pastel, corai, oranj… totul este permis. Alege o nuanta in acelasi subton cu rujul (respectiv cald sau rece) si aplica un voal lejer pe pometi, mai accentuat spre centrul fetei, ca si cum ai fi imbujorata in mod natural. Ca regula generala, evita aplicarea acestor nuante sub linia pometilor, ceea ce ar maturiza inutil trasaturile. Sprancenele sunt singurele care nu sufera schimbari, ele trebuie in continuare sa fie cat mai dense, bine reprezentate si naturale posibil.

 

Se poate asorta machiajul cu culorile vestimentatiei?

Ochii fumurii raman in tendinte, doar ca e din nou cool sa ii asortam la vestimentatie. ~n plus fata de clasicele negru, cenusiu sau mov, poti alege in aceasta primavara si nuante identice cu cele ale hainelor. De exemplu, daca porti o rochie sau o bluza albastra, machiajul fumuriu va porni de la aceeasi nuanta de albastru. Lumineaza coltul intern al ochilor cu un fard sidefat bleu pastel, alb-auriu sau vernil si gata, vei obtine un look foarte modern.

Consultant: Ruxandra Dobrescu

Text: Cristina Cojucar