“Tenet”, încasări de peste 100 milioane de dolari

Filmul “Tenet”, regizat de Christopher Nolan, a depăşit încasări de 100 de milioane de dolari la nivel internaţional, în cinci zile de la lansare, 20 de milioane de dolari fiind obţinute doar în America de Nord.

La doar cinci zile de la lansare, filmul a vândut în valoare de peste 20 de milioane de dolari bilete la cinematografele din China. Însă, pentru un buget de 200 de milioane de dolari pentru producţia sa, lansarea filmului reprezintă o provocare majoră pentru studioul American.

În timp ce cinematografele, afectate de pandemia de COVID-19, se luptă să revină la normalitate, prima lansare majoră de la Hollywood, din ultimele şase luni, blockbusterul ”Tenet” pare a fi promiţătoare. În circumstanţe obişnuite, o asemenea sumă ar fi fost îngrijorătoare pentru Warner Bros., distribuitorul lungmetrajului. Din cauza pandemiei de COVID-19 multe cinematografe operează la capacitate redusă.

Deocamdată nu este clar dacă se vor deschide destule săli de cinematograf pentru a ajuta Warner Bros. să obţină profit de pe urma filmului “Tenet”, care a avut un asemenea buget. ”Literalmente, nu există niciun context care să permită compararea rezultatelor lansării unui film în timpul unei pandemii”, a transmis Warner Bros. într-un comunicat.  

Producătorii consideră că abia dacă se va reuşi apropierea de 450 de milioane de dolari în box-office-ul mondial, atunci acest film poate fi considerat un real succes din punct de vedere financiar.

https://www.youtube.com/watch?v=AZGcmvrTX9M#action=share

Text: Bettina Cristea