50 de ani de la despărţirea trupei The Beatles

Faimoasa trupă britanică, The Beatles a împlinit astăzi 50 de ani de la despărţire.

Trupa muzicală a fost cea mai influentă pentru Era Rock a anilor ‘60. Grupul a fost alcătuit din John Lennon, vocal şi chitară ritmică, Paul McCartney, vocal şi chitară bas, George Harrison, chitară solo și Ringo Starr, baterie.

Anunţul depărţirii a fost făcut de Paul McCartney, care spunea în direct, pe 10 aprilie 1970, că “Cei Patru Fabuloşi” nu vor mai înregistra nimic împreună. Formal şi legal trupa s-a despărţit în anul 1974, urmând ca fiecare să se bucure de câte o carieră solo.

Astăzi, doar McCartney şi Starr mai sunt activi pe scena muzicală. John Lennon a fost ucis în 1980, iar Harrison a murit din cauza unui cancer pulmonar, în 2001.Fotografie nemaivăzută până acum cu formaţia The Beatles

Odată cu această aniversare, o fotografie cu cei patru artişti de la The Beatles a fost făcută publică de către o firmă specializată de suveniruri muzicale, care o deţinea. Reprezentanţii magazinului spun că fotografia a fost realizată în Liverpool, în 1959, cu un an înainte de lansarea trupei.

 

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images