Tipsuri eficiente pentru pregatirea bagajului de concediu

Bagaj concediu_decupatUnul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand ne pregatim sa plecam in vacanta este bagajul. Probabil ca toti ne-am confruntat la un moment dat fie cu lipsa spatiului din valiza, fie cu hainele care s-au dovedit a fi nepotrivite cu vremea, fie cu faptul ca am uitat acasa lucruri indispensabile. Pentru a pune punct definitiv acestor probleme, ne-am gandit sa va dezvaluim cateva trucuri care sa va ajute sa va faceti bagajul in mod eficient.Destinatia face bagajul

Inainte de a deschide geamantanul, deschideti internetul si aflati cat mai multe despre destinatia aleasa, astfel incat sa va luati cu voi doar lucruri adecvate. Verificati, in primul rand, conditiile meteo, apoi aflati detalii despre cultura locului si activitatile specifice zonei si locuitorilor. Faceti o lista cu tot ce credeti ca aveti nevoie si completati-o pe parcurs.

Selectia hainelor inclina balanta

Pentru a nu fi tentati sa luati mai multe haine decat va sunt necesare, trebuie sa urmati cateva reguli. In primul rand, selectati hainele care nu necesita calcare si apoi alegeti doar acele articole vestimentare care se pot combina usor si ale caror culori, de preferat clasice, permit o varietate mai larga de asorteuri. O alta solutie care va scoate din impas este sa stabiliti de acasa garderoba pentru fiecare zi in parte. Cat despre accesorii, adaugati bijuterii, curele, esarfe care sa se potriveasca unui numar cat mai mare de tinute.

Incaltamintea, o mare cumpana

Ei bine, si aici exista cateva sfaturi utile, astfel incat sa inclinam balanta in favoarea noastra. Nu vom alege incaltamintea preferata, ci o vom alege pe cea mai comoda si mai versatila, in asa fel incat sa o putem purta la cat mai multe tinute. Un sfat este sa nu va luati cu voi incaltaminte noua, nepurtata, deoarece nu stiti cum vor reactiona picioarele voastre si va puteti alege cu bataturi care sa va impiedice sa va duceti itinerarul la bun sfarsit.

Medicamente in concediu?

Este de preferat ca, atunci cand plecati la drum lung, sa luati cu voi strictul necesar in materie de medicamente. Oricand va poate indispune o durere de cap sau o indigestie si ar fi pacat sa va stricati concediul pentru ca farmacia este prea departe de voi. De asemenea, in functie de clima, va puteti echipa cu produse necesare. De exemplu, o clima umeda cere spray-uri impotriva insectelor, iar o plaja insorita sau un varf de munte cere o crema cu protectie solara.

Impachetati inteligent si… drum bun!

Fie ca alegem trenul, avionul sau masina personala, niciodata nu vom avea suficient spatiu pentru a lua tot ce ne dorim cu noi. Fara a incerca macar sa depasim aceasta ironie, este bine sa aranjam in asa fel hainele, incat sa obtinem cat mai mult spatiu. Cum? Impachetati cu atentie fiecare obiect vestimentar si asezati-l in functie de dimensiunea sa, iar in colturi completati cu haine rulate. De multe ori, rulatul hainelor castiga spatiu in fata impaturitului clasic. Pentru eficienta maxima, adaugati sosetele sau alte accesorii in interiorul pantofilor si pe acestia puneti-i in saculete separate si fixati-i intre haine. De asemenea, daca trusa uzuala de cosmetice este prea mare, selectati doar acele produse care va sunt indispensabile si nu va incarcati bagajul inutil cu creme de diferite arome sau farduri in variate culori.

Text: Madalina Manole