Tommy Hilfiger, businessman și filantrop

La mulți ani, Tommy Hilfiger! Fă cunoștință cu extraodinarul designer.

Născut pe 24 martie 1951, designerul de modă Thomas Jacob Hilfiger și-a început cariera cofondând un lanț de magazine de modă numit People’s Place din New York în anii ’70. În 1985 a lansat Tommy Hilfiger Corporation.

După ce a petrecut puțin timp la facultate, Hilfiger și-a deschis primul magazin în centrul orașului Elmira.

La început, Hilfiger și un prieten mergeau la New York pentru a cumpăra haine pentru magazin, dar în curând a început să-și schițeze propriile modele.

People’s Place a dat faliment în 1977 și Hilfiger s-a alăturat cursurilor de comerț pentru a înțelege aspectul de afaceri al industriei modei.Tommy Hill în 1979

Curând s-a mutat în New York și a înființat o companie numită Tommy Hill în 1979.

În această perioadă, Hilfiger a petrecut timp în India pentru a afla mai multe despre comerț și a fondat imediat după compania 20th Century Survival în 1981 și apoi Click Point în 1982.

În 1984, Hilfiger a fost abordat de omul de afaceri Mohan Murjani cu intenția de a lansa o linie de îmbrăcăminte sportivă pentru bărbați. Murjani l-a ajutat cu investițiile necesare pentru a-și lansa propria linie, în timp ce mai târziu Hilfiger a supravegheat proiectele liniei de îmbrăcăminte Coca-Cola pentru omul de afaceri.

Tommy Hilfiger Corporation

Hilfiger a înființat în cele din urmă Tommy Hilfiger Corporation în 1985 și a lansat o campanie publicitară, proiectată de George Lois.

Compania a devenit publică în 1992, iar în 1995 a licențiat Pepe Jeans în SUA. În această perioadă a publicat prima sa carte All American: A Style Book.

Multe dintre lucrările lui Hilfiger sunt influențate de genurile muzicale, iar marca însăși a sponsorizat mai multe evenimente muzicale de la începuturi.

În 2005, Tommy Hilfiger a vândut compania către Apax Partners, iar în martie 2010 a fost cumpărată de Phillips-Van Heusen, proprietarul mărcii Calvin Klein.

La 1 noiembrie 2016 a fost publicat memoriul lui Hilfiger, American Dreamer: My Life in Fashion & Business. Cartea a fost co-scrisă împreună cu Peter Knobler.

Beneficiarul recunoașterilor din partea Consiliului designerilor de modă din America, Fundația Harvard și UNESCO, Hilfiger este, de asemenea, cunoscut pentru activitatea sa caritabilă prin intermediul Fundației Corporative Tommy Hilfiger.

Rilastil Elasticizzante Crema este un tratament zilnic cu putere mare de tonifiere, hidratare și emoliere a straturilor superficiale ale pielii, ajutând la păstrarea unui nivel optim al elasticității pielii, contracarand lăsarea pielii.

Text: Iulia Mirică

Foto: hepta