Top 3 insule surprinzatoare pentru persoanele curajoase

decupat_Top 3 insule surprinzatoarePersoanele care-si doresc adrenalina si sunt dependente de senzatii tari isi pot face bagajul de concediu, caci itinerarul l-am pregatit noi. Am intocmit o lista a celor mai stranii trei insule din lume, acolo unde toti cei dornici de experiente unice si deosebite se pot aventura in voie.Insula Diavolului, Franta

Da, stim, numele sau va da fiori, insa aceiasi fiori ii veti resimti mult mai intens in momentul cand veti pasi pe insula si veti admira peisajele ce va inconjoara. Insula Diavolului face parte din grupul de insule denumite Salut, apartinand Guyanei Franceze, fiind, totodata, si cea mai mica dintre ele, si se afla in Oceanul Atlantic. Daca va intrebati de unde ii provine aceasta denumire cu iz salbatic, ei bine, aflati ca in trecut aici erau deportati detinutii foarte periculosi si erau supusi unor tratamente cu adevarat draconice. De altfel, acesta este locul descris de Henri Charriere in romanul autobiografic, Papillon. Astazi, acest loc, care inainte ar fi cutremurat si cele mai neinfricate persoane, s-a transformat intr-o minunata oaza de liniste si relaxare. Turistii se pot plimba cu piroga sau cu catamaranele de-a lungul raurilor in timp ce isi delecteaza privirile cu impresionantele paduri amazoniene, se pot odihni pe plajele racoroase si umbrite de vegetatia exotica sau se pot relaxa la o terasa din micutul orasel aflat in mijlocul oceanului. Marele inconvenient al zonei este faptul ca nu te poti balaci in voie in apele ce inconjoara sau traverseaza Insula Diavolului. Cu cat te indepartezi mai mult de mal, cu atat creste riscul de a te intalni cu un piranha, un caiman sau un rechin.

Insula Extraterestra: Socotra, Yemen

Nu, nu am descoperit o noua planeta „inundata” de insule, ci am descoperit un loc unic prin vegetatie si fauna, aflat chiar in Oceanul Indian, mai exact undeva la jumatatea distantei dintre Coasta Africii si Peninsula Arabica. Socotra, cea mai mare dintre cele patru insule ale arhipelagului, si-a castigat apelativul de Insula Extraterestra datorita plantelor si animalelor endemice ce traiesc pe teritoriul sau. Turistii aventurieri care aleg sa viziteze aceasta zona pot fi siguri ca se vor intoarce acasa mai bogati − mai bogati cu fiecare imagine unica ce li se va intipari pentru totdeauna in memorie. Muntii si natura salbatica devin puncte de atractie pentru iubitorii de trekking, iar bariera de corali se lasa admirata de pasionatii de snorkeling sau scufundari.

Insula Bantuita: Poveglia, Italia

Curajosii care-si doresc o experienta de neuitat isi pot face bagajul cu destinatia Italia. Situata intre Venetia si Lido, insula Poveglia si-a capatat un renume cu adevarat infiorator, fiind considerata o insula bantuita. Aici, in secolul XVI au fost aruncate sute de cadavre ale locuitorilor din Venetia, morti din cauza ciumei, dar si oameni vii atinsi de boala, lasati sa moara in agonie. Insa legenda insulei bantuite mai are un capitol crud, si anume, in anii 1800, aici a fost deschis un azil pentru pacientii cu boli mintale. Insa, in loc de tratament, acestia erau supusi celor mai nemiloase si crude experimente din dorinta gasirii unui leac eficient contra afectiunilor psihice de care sufereau. A fost, din nou, parasita in 1975. Localnicii, dar si turistii care au avut curajul sa treaca „pragul” insulei sustin ca inca se mai aud strigatele bolnavilor de ciuma si urletele bolnavilor mintal. Poate din dorinta de a nu-si mai asuma mitul insulei, guvernul Italiei a scos la licitatie aceasta insula.

Text: Madalina Manole

Sursa foto: google.com