Topul celor mai admiraţi oameni din lume în 2021

cei mai admiraţi

O anchetă realizată de institutul de sondare a opiniei publice YouGov a dorit să afle care sunt cei mai admiraţi oameni din lume. Oameni din Columbia, Egipt, India, Indonezia, Malaezia, Mexic, Pakistan, Filipine și Africa de Sud au fost printre cei chestionați de YouGov.Barack Obama – al doilea an tot pe locul 1

Clasamentul „cel mai admirat” bărbat în topul  YouGov l-a plasat pe fostul președinte Barack Obama, în vârstă de 60 de ani, în fruntea listei pentru al doilea an consecutiv. Donald Trump, în vârstă de 75 de ani, s-a clasat pe locul 13, iar Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a ajuns pe locul 20. Dintre politicieni, Kamala Harris, în vârstă de 57 de ani, a ocupat un loc 11 ​​pe lista feminină, informează presa britanică.

Harry şi Meghan – cotă redusă de popularitate

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, a fost singurul membru al familiei regale britanice. Regina Elisabeta a avut 72 la sută din voturi. Prințul Philip, care a murit în aprilie, la vârsta de 99 de ani, a fost clasat pe locul doi împreună cu Prințul William, în vârstă de 39 de ani, cu 62%. Ducele de Sussex apare pe poziția a zecea, cu doar 33 la sută, iar Meghan cu doar 8%.

Monarhul britanic a ocupat locul trei, dupa fosta primă doamnă Michelle Obama, în vârstă de 57 de ani, și actrița americană Angelina Jolie, în vârstă de 46 de ani,

YouGov a fost fondat în 2000 şi anul acesta a întrebat respondenții din 38 de țări pe cine vor nominaliza pe lista „cele mai admirate persoane” din lume.

Cristina Dudău

Foto  YouGov