Transformari spectaculoase sau cum s-au schimbat actorii pentru diferite roluri

hathaway--2909738242935730913Pentru a intra cu adevarat in pielea personajelor pe care le interpreteaza in diferite filme, marii actori ai cinematografiei de peste Ocean isi supun corpurile la grele incercari. Actorii care sunt implicati in mai multe proiecte fac trecerea de la gras la slab sau invers intr-un mod nesanatos si incredibil de repede. Da, stiu, avem de multe ori tendinta sa dam vina pe diferite programe de prelucrat imaginile pentu “salturile” acelea mari pe care le fac vedetele, dar adevarul este ca acestea lucreaza din greu pentru a da bine pe sticla.

De la marea transformare a actorului Matthew McConaughey la taierea frumoasei podoabe capilare a actritei Demi Moore nu a fost decat o interpretare de rol. Pentru a va demonstra ca celebritatea inseamna sacrificii, am intocmit pentru voi o lista cu cele mai impresionante schimbari ale actorilor nostri preferati. Check this out!

 

Anne Hathaway: Les Miserables

In memorabilul film “Les Miserables”, frumoasa actrita Anne Hathaway a fost nevoita sa slabeasca nici mai mult, nici mai putin de…12 kilograme in… 2 saptamani, pentru a-si putea interpreta rolul. Actrita a interpretat rolul unei prostituate, bolnave de tuberculoza.

“Incepusem sa devin obsedata de acest rol si pentru a-l putea interpreta perfect am fost nevoita «sa vad moartea cu ochii». Nu poti interpreta un rol perfect daca nu te pui in pielea personajului pe care il joci. Privind inapoi, intreaga experienta a fost cu siguranta un pic cam nebuneasca pentru ca am fost nevoita sa-mi supun organismul la asemenea trauma”, a declarat actrita pentru un tabloid renumit de peste Ocean.

 

Demi-976733012867263553Demi Moore: G.I Jane

Transformarea actritei Demi Moore pentru rolul din celebrul film “G.I.Jane” a ramas cu siguranta intiparita in mintea fanilor. Demi si-a ras parul in 1997 pentru acest rol. Aceasta interpretare i-a adus foarte multe aprecieri actritei.

 

matthew mcconaugheyMatthew McConaughey:  The Dallas Buyers Club

De obicei, trupul lui Matthew McConaughey nu arata ca cel al personajului pe care l-a interpretat in filmul “The Dallas Buyers Club”. Matthew a fost nevoit sa slabeasca 15 kg pentru a interpreta rolul bolnavului de SIDA, ce traia in anii ’80. Sotia sa, Camila Alves, a fost cea care l-a sustinut pe toata perioada transformarii.

 

Rooney-3803084563247998209Rooney Mara: The Girl With the Dragon Tattoo

Pentru a interpreta rolul de fata dura, Rooney Mara si-a taiat podoaba capilara, si-a decolorat sprancenele, si-a facut piercing in san, nas si sprancene. Auch! “Cand m-am vazut in oglinda, asta dupa ore intregi petrecute pe scaunul make-up artistului, cel mai mare soc al meu a fost cand mi-am vazut sprancenele… Mi-au schimbat in totalitate fizionomia. Nu m-am mai recunoscut.  Dar m-am simtit fost bine pentru ca stiam ca aceasta schimbare va fi  foarte utila pentru rolul pe care-l aveam de interpretat”, a declarat Rooney.  Avand in vedere performanta lui Rooney in film si prima nominalizare la Globul de Aur, putem concluziona ca a meritat sacrificiul.

 

tomcruiserock--3192176826749709352Tom Cruise: Rock of Ages

Transformarea lui Tom Cruise nu a fost chiar atat de spectaculoasa in comparatie cu a altor actori, asta pentru ca Tom Cruise a interpretat in majoritatea filmelor in care a jucat roluri de barbati cu trupul bine lucrat. In filmul “Rock of Ages”, Tom Cruise s-a ales doar cu cateva tatuaje pe corp, care, credem noi, au fost indepartate dupa terminarea filmului.

 

Bale--716199953428709023Christian Bale: The Machinist and Batman Begins

Actorul Christian Bale a trebuie sa “jongleze” cu kilogramele in filmul “The Machinist and Batman Begins”. A fost necesar sa piarda 29 de kilograme pentru interpretarea rolului unui om traumatizat. Dupa terminarea dramei “The Machinist and Batman Begins”, actorul a pus inapoi 15 kilograme in doar 5 luni pentru a interpreta un alt rol. Despre transformarile sale, Christian a declarat ca “din pacate, a trebuit sa pun si sa dau jos multe kilograme, destul de repede, si nu este foarte sanatos acest lucru”.

 

Leto-862570815642344781Jared Leto: Chapter 27

Jared Leto a fost nevoit sa se ingrase aproape 28 de kilograme pentru a intruchipa personajul criminalului Mark Chapman. “Acest rol mi-a schimbat viata. Mi-a schimbat modul in care radeam. Modul in care oamenii ma tratau si modul in care ma simteam eu… pe mine”.  Dupa interpretarea acestui rol, Jared intentioneaza sa nu mai repete experienta niciodata… mai ales ca filmul, in care a jucat si Lindsay Lohan, a avut un feed-back dezamagitor la box-office.

 

Charlize--1646527505923944843Charlize Theron: Monster

Charlize Theron este superba, nu? Dar nu atunci cand joaca rolul unui criminal in serie (Aileen Wuornos), rol pentru care a fost nevoita sa se ingrase si sa se lase uratita la machiaj. Se pare ca eforturile actritei au fost rasplatite, aceasta castigand mai tarziu premiul Oscar la categoria “Cea mai buna actrita” pentru pentru rolul criminalei Aileen Wuornos din filmul “Monster”.

 

 

Text: Andreea Popescu