Trezitul la 5 dimineata iti creste sansele la fericire si succes

“Cine se scoala de dimineata departe ajunge” spune un proverb romanesc. Dar, oare, asa sa fie intr-adevar pentru toata lumea? Si cat de dimineata inseamna de fapt “de dimineata”, in situatia in care media trezitului matinal este intre 6:00 si 7:30?

Ei bine, specialistii in managementul timpului spun ca poti creste sansele de a fi fericit si de a avea succes daca te trezesti “cu noaptea in cap”. Dan Luca, coach, antreprenor, speaker si autor a trei carti despre managementul timpului, a creat o comunitate de 10000 de persoane care au acelasi obiectiv: trezitul la 5 dimineata. “In intervalul de la 5 la 8, reusesc sa fac aproximativ 50% din toate lucrurile pe care le am de facut intr-o zi oarecare”, argumenteaza acesta.

Motive sa devenim mai matinali

  1. Ai doua ore la dispozitie in care toata lumea doarme si te poti ocupa doar de tine! Este evident ca daca ai timp sufficient pentru propria persoana, vei putea apoi sa ai grija de ceilalti mult mai bine.
  2. Nu te deranjeaza nimeni cu telefoane, emailuri, sms-uri.
  3. Ai timp suficient sa te reincarci cu energie si sa te hidratezi inainte de a incepe activitatile zilnice. Recomandare: Bea apa la o temperatura mai mare decat cea a corpului, ca sa nu fortezi corpul sa consume energie pentru o a incalzi dupa ce ajunge in stomac.
  4. Ai timp sa faci sport si sa iti pornesti metabolismul astfel incat sa ai energie inca de la prima ora. Chiar daca nu ai timp de mers la sala, sunt suficiente 15 minute acasa: respiratii profunde, stretching, genuflexiuni, cateva abdomene. O alta varianta ar fi sa te plimbi in aerul proaspat al diminetii 15-20 de minute!
  5. Poti sa iti pregatesti si sa savurezi o masa gustoasa pe indelete, fara sa stai cu ochii pe ceas. Poti pregati micul dejun pentru partener sau pentru familia ta. Iar cu un zambet din partea lor este cel mai placut mod de a-ti incepe ziua!
  6. Ai timp sa te gandesti la ziua care tocmai incepe si iti poti stabili prioritatile.
  7. Poti sa lucrezi 1-2 ore ultraproductive pentru job fara sa fii intrerupt – cu un randament cel putin dublu. Reusesti asa sa faci poate 25-50% din ceea ce aveai de facut in ziua respectiva. Vei fi mult mai relaxat si increzator ca vei termina tot ceea ce ti-ai propus pe ziua care incepe.
  8. Daca ai un hobby acesta este momentul potrivit din zi sa te ocupi de el, fie ca este pictura, sculptura sau fotografia. Fa ceva doar pentru sufletul tau la inceputul fiecarei zile. Incepe ziua cu tine!
  9. Poti pleca din timp la job si sa ajungi relaxat si zambitor la birou. Cele 10 minute pe care ti le iei de rezerva vor fi o investitie mica pentru un beneficiu atat de mare.

In America trezitul de dimineata a devenit un obicei sanatos adoptat de tot mai multi oameni de succes. Oprah Winfrey, Donald Trump sau Serena Williams se numara printre matinali.

 

Lavinia Dragne

februarie 12th, 2019 by Dudau Cristina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate