Trezitul la 5 dimineaţa creşte şansele la fericire şi succes

“Cine se scoală dimineaţa departe ajunge”, spune un proverb românesc. Dar, oare, așa să fie într-adevăr pentru toată lumea? Și cât de dimineaţa înseamnă de fapt “de dimineață”, în situația în care media trezitului matinal este între 6:00 și 7:30?

Ei bine, specialiștii în managementul timpului spun că poți creste șansele de a fi fericit și de a avea succes daca te trezești “cu noaptea în cap”. Dan Luca, coach, antreprenor, speaker și autor a trei cărți despre managementul timpului, a creat o comunitate de 10000 de persoane care au același obiectiv: trezitul la 5 dimineaţa. “În intervalul de la 5 la 8, reușesc să fac aproximativ 50% din toate lucrurile pe care le am de făcut într-o zi oarecare”, argumentează acesta.Motive să devenim mai matinali

  • Ai doua ore la dispoziție în care toată lumea doarme și te poți ocupa doar de tine! Este evident că daca ai timp suficient pentru propria persoană, vei putea apoi să ai grija de ceilalți mult mai bine. Nu te deranjează nimeni cu telefoane, emailuri, sms-uri.
  • Ai timp suficient să te reîncarci cu energie și să te hidratezi înainte de a începe activitățile zilnice. Recomandare: Bea apa la o temperatura mai mare decât cea a corpului, ca să nu forțezi corpul să consume energie pentru o a încălzi după ce ajunge în stomac.
  • Ai timp să faci sport și să îți pornești metabolismul astfel încât să ai energie încă de la prima oră. Chiar dacă nu ai timp de mers la sală, sunt suficiente 15 minute acasă: respirații profunde, stretching, genuflexiuni, câteva abdomene. O altă variantă ar fi să te plimbi în aerul proaspăt al dimineții 15-20 de minute!
  • Poți să îți pregătești și să savurezi o masă gustoasă pe îndelete, fară să stai cu ochii pe ceas. Poți pregăti micul dejun pentru partener sau pentru familia ta. Iar cu un zâmbet din partea lor este cel mai plăcut mod de a-ți începe ziua!
  • Ai timp să te gândești la ziua care tocmai începe și îți poți stabili prioritățile.
  • Poți să lucrezi 1-2 ore ultraproductive pentru job fară să fii întreruptă – cu un randament cel puțin dublu. Reușești așa să faci poate 25-50% din ceea ce aveai de făcut în ziua respectivă. Vei fi mult mai relaxată și încrezătoare că vei termina tot ceea ce ți-ai propus pe ziua care începe.
  • Dacă ai un hobby acesta este momentul potrivit din zi să te ocupi de el, fie că este pictura, sculptura sau fotografia. Fă ceva doar pentru sufletul tău la începutul fiecărei zile. Începe ziua cu tine!

Bogate in arome pretioase, delicate, sapunurile si gelurile de dus Nesti Dante promit o experienta senzoriala de exceptie, transformand fiecare baie intr-un moment de rasfat.

  • Poți pleca din timp la job și să ajungi relaxată și zâmbitoare la birou. Cele 10 minute pe care ți le iei de rezerva vor fi o investiție mică pentru un beneficiu atât de mare.

În America trezitul de dimineaţa a devenit un obicei sănătos adoptat de tot mai mulți oameni de succes. Oprah Winfrey, Donald Trump sau Serena Williams se numără printre matinali.

Lavinia Dragne