Trucuri de machiaj pentru brunete

machiaj-bruneteAtunci cand ne realizam machiajul, trebuie sa luam in calcul mai multi factori care vor determina, mai mult sau mai putin, calitatea rezultatului final. Trebuie sa tinem cont, in primul rand, daca este zi sau seara si sa ne punem culorile potrivite, la intensitatea potrivita, iar apoi trebuie sa luam in calcul culoarea ochilor, a pielii, a parului si, nu in ultimul rand, culoarea hainelor pe care le purtam in momentul respectiv. Astfel, in continuare, va propunem sa aflati cum trebuie sa va machiati daca aveti parul de culoare inchisa.Atentie la fondul de ten!

In general, parul brunet face ca trasaturile fetei sa devina mai aspre si astfel sa capatati o alura matura. Incercati pe cat posibil sa folositi un fond de ten potrivit nuantei pielii care sa nu va imbatraneasca prin contrast cu culoarea parului. Daca aveti o piele foarte alba, incercati o nuanta cu irizatii albastre, iar daca aveti o culoare medie, atunci un fond de ten cu tonuri de galben este ideal. Brunetele cu tenul inchis sau ciocolatiu se pot relaxa la acest capitol. Pentru ele, culoarea potrivita este cea mai apropiata de nuanta pielii.

Ce culoare de fard li se potriveste brunetelor?

Daca vorbim despre un machiaj de zi, atunci brunetele trebuie sa opteze pentru nuante cat mai apropiate de culoarea parului, fara a alege insa negrul. Astfel, sunt recomandate toate tonurile de maro, de la crem la pamantiu si nuantele ciocolatii. De asemenea, rozul pal si piersica, chiar si usor sidefate, sunt perfecte pentru un make-up de zi. Creionul dermatograf in tonuri de maro sau de negru estompat de fard este, de asemenea, recomandat. Brunetele trebuie sa evite pe cat posibil nuantele de gri si de argintiu, iar verdele deschis si albastrul pal trebuie folosite cu prudenta. Aceste culori fac ca ochii sa para obositi, daca nu sunt aplicate cum trebuie si cat trebuie. Pentru un machiaj de seara, brunetele pot opta cu usurinta pentru culori puternice si metalizate. Tonurile preferate sunt burgundy, marsala – culoarea vedeta a anului 2015, auriul, caramiziul, pruna, dar si albastrul marin si verdele inchis. Negrul poate fi folosit din abundenta pentru a contura privirea, stilul smokey eyes fiind o buna alegere pentru machiajul de seara al brunetelor.

Blush-ul face diferenta!

Brunetelor li se potriveste de minune un blush in nuante de rosu sau derivate ale acestuia, iar daca tenul este mai inchis, atunci se poate opta pentru conturul obrajilor in nuante de maro. Un fard de obraz cu irizatii sidefate va aduce un plus de stralucire machiajului in cazul femeilor brunete. Evitati pe cat posibil blush-ul de culoare roz pal sau in tonuri de piersica, deoarece pe femeile cu par negru aceste culori le vor imbatrani.

Liber la rujul rosu!

Femeile brunete trebuie sa evite pe cat posibil rujul roz si luciul incolor, deoarece acestea vor da o tenta palida si obosita chipului, insa mult ravnitul ruj rosu poate ocupa primul loc in trusa de farduri, deoarece brunetelor le sta exceptional de bine daca isi coloreaza buzele astfel. Daca pielea este foarte deschisa la culoare, atunci rujul maro inchis nu este cea mai buna solutie, insa piersica si nude-ul sunt o alternativa de luat in calcul. Brunetele cu pielea inchisa au mana libera la toate rujurile care intra in paleta de culori a rosului, cu recomandarea ca acestea sa fie mate sau lucioase si nu sidefate.

Text: Madalina Manole