Trucuri de machiaj pentru ca ochii sa para mari si stralucitori

shutterstock_26182951Crezi ca toate celebritatile au ochii mari si luminosi? Sigur ca nu! Daca te uiti atent la poze cu celebritati inainte si dupa machiaj, vei vedea ca machiajul ochilor poate face minuni. De exemplu, in cazul lui Gwyneth Paltrow. Sau poate ca te-ai intrebat vreodata din ce cauza ochii Juliei Roberts arata mereu mari si stralucitori.

 

Surprinzator, secretele unui machiaj reusit nu sunt atat de… secrete. Poti sa-l realizezi si singura, fara ajutorul unui make-up artist profesionist.

Mai jos ti-am pregatit o serie de trucuri care te vor ajuta sa te machiezi in asa fel incat ti se va lumina privirea creand astfel impresia de ochi mai mari.

  • Ondularea genelor dupa aplicarea rimelului

Majoritatea femeilor nu stiu ca este indicat ca genele sa fie ondulate dupa aplicarea rimelului, bineinteles dupa ce mascaraua este uscata complet. Acest truc va face ochii sa para mai mari. Pentru un efect de lunga durata, pune ondulatorul pe gene si da drumul la un uscator de par pentru 3 secunde, astfel incat aburii calzi ai feonului sa usuce si sa intareasca genele. Atentie insa, nu tine uscatorul de par foarte aproape de gene si de fata.

  • Nu uita de genele inferioare!

Multi experti de machiaj nu recomanda aplicarea rimelului pe genele inferioare, deoarece considera ca aceasta procedura face ochii sa para mai mici. Acest truc este de fapt doar pentru femeile care au ochii mari cu adevarat. Tot ce trebuie sa faci este sa conturezi partea inferioara a ochiului cu un creion dermatograf de culoarea pielii si sa aplici putina mascara pe gene. Putina, am spus! Aplica mascara prin miscari verticale, astfel incat genele sa fie numai putin evidentiate, nu incarcate.

  • Aplica fard de ochi alb chiar pe coltul interior al ochiului

Acest vechi secret de frumusete poate face ochii sa para mai mari, fara nicio indoiala. Pentru a parea ca ai ochii mai mari, aplica o culoare mai inchisa sau mai puternica imediat la baza genelor si deasupra, unde se termina machiajul, in timp ce la jumatate alege ceva mai deschis la culoare.  Fardul de pleoape deschis la culoare – albul, cremul si nuantele de ivoriu – face ochii sa para mai mari. Cand aplici fardul, foloseste o singura culoare in loc de doua sau trei. Cu toate ca folosirea mai multori culori completeaza lookul stratificat si pune ochii in evidenta, o singura nuanta iti va face ochii sa para mai mari.

  • Nu uita de anticearcan!

Unele persoane confunda corectoarele cu anticearcanele. Cearcanele dau impresia de ochi infundati si iti fac ochii sa para mai mici.

  • Sprancenele, atuul senzualitatii

Ei bine, forma sprancenelor poate schimba in totalitate fizionomia fetei. Multe femei care au sprancene fine si subtiri sunt reticente cand vine vorba sa apeleze la traditionala tehnica de pensat sau la ceara. Ei bine, sfatul nostru este sa nu apelezi la epilarea acestora. Indepartatul parului prin epilat schimba sensul normal de crestere a firului de par si afecteaza zona fragila de sub sprancene. Indicat este ca pensatul sa se faca intotdeauna prin sustinere (intinderea pielii). Penseaza corect sprancenele, periaza-le si nu exagera cu conturarea lor, oricat de la moda ar fi acest obicei. Daca nu ti-ai retusat pana acum sprancenele, este esential sa apelezi la ajutorul unui specialist, care va oferi sprancenelor forma care iti pune cel mai bine ochii in valoare.

 

Text: Andreea Popescu