Trucuri de styling in functie de tipul de par

Trebuie sa recunosatem ca fiecare tip de par are personalitatea lui. De cele mai multe ori, parul nostru nu se arajeaza cum vrem noi. Una este coafura pe care ne-o dorim pentru el si pe care ne-o imaginam in mintea noastra si altul este rezultatul cand o punem in practica. Tocmai de aceea, trebuie sa tinem mereu cont de structura naturala a firului de par atunci cand ne alegem o tunsoare sau o coafura. Ce trebuie sa facem si la ce trebuie sa fim atente cand vine vorba de parul nostru, ne-a explicat Georgiana Coman, hairstylist la Gett’s.Parul aspru si greu de controlat

Daca avem un par aspru si greu de controlat si dorim sa ne tundem, trebuie sa tinem cont de faptul ca acesta nu cere linii drepte, ci mai degraba unele rebele. Partea buna cu acest tip de par este ca atunci cand ii gasim tunsoarea potrivita, nu mai trebuie sa il coafam neaparat, pentru ca se aranjeaza de la sine. Parul aspru are volum pur si simplu, asa ca, de obicei, nu este necesar sa folosim produse de styling.

“Trebuie sa respectam parul, pentru ca el ne va controla pe noi, nu noi pe el.”, ne-a spus Georgiana. Cu alte cuvinte, trebuie sa tinem cont de modul in care el se asaza si sa ii oferim o tunsoare care sa se potriveasca. Pentru a potoli parul aspru atunci cand nu vrea sa stea sub nicio forma asa cum ne-am dori, putem apela la impletituri.

Parul moale si lipsit de volum

Daca avem un par moale si lipsit de volum, este recomandat sa il vopsim. Vopseaua schimba putin structura firului de par, il intareste si astfel acesta poate fi modelat mai usor.

Un astfel de par este de obicei drept, astfel ca nu necesita indreptarea din perie sau placa. De asemenea, nu se recomanda taparea acestuia, pentru ca duce la fragilizarea si ruperea firului de par. Daca vrem in schimb sa obtinem volum, putem apela la o pudra pentru volum. Aceasta se aplica facand carari in par. Nu trebuie sa aplicam insa pudra pentru volum din abundenta pentru ca incarca parul si acesta isi pierde aspectul natural.

Daca parul nostru este subtire si se ingrasa repede, un mic truc ar fi creponarea cu ajutorul unei placi pentru creponat. Georgiana ne recomanda sa nu exageram si sa il creponam doar putin la radacina, aproximativ 2-3 cm. Acest lucru il face mai uscat si absoarbe sebumul.

Parul cret

Desi poate ne-am imagina ca parul cret este dificil, este de fapt cel mai usor de coafat. Asta, bineinteles, daca nu ni-l dorim drept! Pentru coafarea unui par cret avem nevoie doar de putina spuma care se aplica pe parul ud pentru a finisa buclele. Parul se usuca apoi cu foehnul cu difuzor.

De asemenea, este nevoie sa folosim un balsam sau o masca pentru hidratare, pentru ca in lipsa lor parul va incepe sa se electrizeze.

Text: Bianca Badescu