Trucuri pentru vindecarea arsurilor provocate de inalbitori

Trucuri pentru vindecarea arsurilor provocate de inalbitoriArsurile de pe piele provocate de utilizarea anumitor substante precum inalbitorii conduc la aparitia unor dureri severe si la disconfort. Aceste arsuri sunt diferite de cele provocate de foc pentru ca, practic, nu este generata deloc caldura, insa senzatia de arsura este cu siguranta resimtita.

Nivelul de severitate al arsurilor de piele depinde de substanta utilizata. Simptomele includ durere, iritatie, roseata etc. Daca ti se intampla sa utilizezi anumite produse acasa si sa te confrunti cu o astfel de situatie, iata care sunt metodele naturale care te pot ajuta.

  • In primul rand, spala zona cu sapun si apa rece si tine-o sub jet de apa pentru cel putin inca 20 de minute;
  • Sucul de lamaie si cel de rosii reprezinta cele mai bune remedii care indeparteaza pielea moarta din jurul arsurii si o ajuta sa se regenereze. Cicatricele vor arata mult mai bine datorita proprietatilor sucului de lamaie. La fel actioneaza si sucul de rosii, care trebuie sa fie proaspat stors si aplicat pe cicatrice de doua ori pe zi;
  • Uleiul de levantica este excelent in astfel de situatii deoarece detine proprietati antiseptice. Reduce durerea si vindeca. Daca vei aplica uleiul de levantica imediat pe arsura, rana se va vindeca fara urme. Daca arsura este destul de severa, uleiul ar trebui aplicat cu ajutorul unui betisor de urechi.
  • Coaja de cartofi calmeaza pielea inflamata, are proprietati antibacteriene. Daca bandajezi rana, pune si coaja de cartof pentru ca se va vindeca mult mai repede.
  • Turmericul si iaurtul, amestecate, sub forma de pasta si aplicate direct pe zona sunt foarte eficiente deoarece reduc durerea si grabesc procesul de vindecare.

Text: Ruxandra Raica