Trupa Golan si Miss Platnum, colaborare de succes la Berlin

Timp de patru zile, trupa Golan a lucrat la Berlin, la Red Bull Music Studios, impreuna cu artista de origine romana Miss Platnum, in cadrul unei colaborari inedite, „Sound Travels“, care va fi urmata de un turneu ce va avea loc in luna mai, in cateva orase din Romania.

Colaborarile intre artisti reusesc sa inglobeze cu succes tot ce e mai bun din talentul si viziunea ambelor parti, intr-o simbioza care intensifica impactul emotional asupra publicului. De multe ori, un simplu experiment sau joaca, pornite natural, fara asteptari, devin baza unei astfel de colaborari reusite. Aceasta a fost ocazia perfecta pentru membrii trupei Golan si Miss Platnum de a experimenta cu sunete noi, de a testa idei si de a profita de frenezia creativa a unui oras recunoscut pentru diversitatea culturala si libertatea sa – creativa si nu numai.

„Faptul ca am lucrat in aceste studiouri a fost un mare plus pentru tot proiectul, pentru ca sunt niste studiouri foarte faine, foarte bine echipate, in care daca vrei sa fii creativ si sa te joci cu diferite elemente pe care poate nu le poti accesa zilnic, aici ai ocazia sa incerci, datorita confortului tehnic. Este un loc care are o energie foarte faina”, au povestit baietii de la Golan.

Alex, Mihai si Florian, membrii trupei Golan, o ascultasera deja pe Miss Platnum in contextul unei alte colaborari de succes, respectiv al piesei „Berlin”, produsa de aceasta impreuna cu Modeselektor, care a devenit astfel primul liant al celor patru. Momentul de conexiune s-a intamplat chiar in prima zi a colaborarii, in care artistii au gasit un „fir rosu“ de unde au putut explora impreuna.

„Noi am schitat un fragment instrumental pe care ea l-a auzit si a zis: «lasati-ma sa incerc si eu, singura, sa compun niste chestii si, dupa aceea, le punem cap la cap si vedem daca merg. Apoi s-a intors cu ele. Sunau bine. Ne-am dat seama ca ea auzea materialul respectiv cum il auzeam si noi, si invers”, a mai povestit Mihai.

Dupa patru zile de inregistrari, experimente, creatie si conexiune emotionala si artistica, Golan si Miss Platnum au demonstrat ca muzica poate trece orice bariera de stiluri muzicale sau mosteniri culturale, devenind un limbaj universal.

Text: Iulia Mirica