Tu stii ce marime de implant mamar ti se potriveste?

Tu stii ce marime de implant mamar ti se potriveste  Desi in Romania, peste 8.000 de femei isi maresc sanii anual, inca mai exista informatii despre acest tip de interventie, pe care multe dintre pacientele care trec pragul unei clinici de chirurgie estetica nu le cunosc. Silvia Stanculescu-Vasalos, chirurg esthetician ne-a oferit informatii pretioase cu privire la alegerea corecta a implanturilor mamare.

 

“Intrucat fiecare pacienta este unica, constitutia fizica si caracteristicile tesuturilor sunt extrem de minutios analizate pentru obtinerea unui rezultat optim. Masuratorile care determina cea mai buna forma si dimensiune a implantelor sunt notate si analizate in contextul formei sanilor, a calitatii/ elasticitatii pielii, dar si a dimensiunii si consistentei glandei mamare.”, a specificat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

        Cum se fac masuratorile pentru stabilirea dimensiunilor unui implant
In decursul anilor, s-au elaborat diferite protocoale pentru standardizarea interventiei de marire a sanilor. Acestea cuprind mai multe sau mai putine masuratori dar in protocolul standard sunt incluse urmatoarele: distanta de la jumatatea claviculei la mamelon, distanta de la manubriul sternal la mamelon, distanta de la mamelon la santul inframamar, baza sanului, pliul cutanat superior, lateral si medial si circumferinta peste si sub sani.

Discutiile dintre pacienta si chirurgul estetician sunt foarte importante pentru ca acesta sa inteleaga care este dorinta pacientei si asteptarile ei fata de rezultatul final. Pacienta trebuie sa stie “exact ce vrea” si sa exprime cat mai clar acest lucru tocmai pentru a elimina orice nemultumire ulterioara. Se spune ca un implant bine ales si bine “pozitionat”, in acord cu caracteristicile fizice ale pacientei, doar privind bustul acesteia nu poate sa ajute la ” diagnosticarea” formei: proteza rotunda sau anatomica.

Costul unei interventii de marire a sanilor este de 3.500 euro, pretul include analize pre operatorii, ecografie mamara, anestezie, protezele mamare, manopera, o noapte de spitalizare si 6 controale postoperator.

Text: Andreea Popescu