TWO: „Suntem implicati in tot ce inseamna muzica”

two principalaFormatia TWO, adica Sorin Brotnei si Mihai Gruia, si-a propus sa cucereasca topurile muzicale si s-a lansat cu single-ul „Spre soare”. Pe baieti ii cunoasteti, mai mult ca sigur, din fosta trupa Akcent. Acum, cei doi se ocupa impreuna de proiectul Mango Records si si-au propus sa faca muzica buna, insa in acelasi timp sa vina si cu noutati. Sa aflam impreuna ce fac cei… „TWO”.Tonica: Buna, baieti. Va stim cu totii ca facand parte din formatia Akcent, insa de cateva luni ati pornit pe un alt drum sub numele de TWO. Povestiti-ne mai multe despre acest proiect…

TWO: Este un proiect care a venit firesc dupa cei 14 ani de cariera. Akcent a fost o perioada extrem de frumoasa pentru noi, o perioada in care am trait experiente minunate si in care am crescut din toate punctele de vedere. TWO este acum un proiect muzical in care putem sa ne exprimam exact cum simtim, este ceea ce reprezinta evolutia noastra si modul in care putem sa ne exprimam liber, neconditionat.

 

Recent ati lansat primul vostru single, si anume „Spre soare”. Cum a fost primita piesa de catre fanii vostri?

Piesa a fost extraordinar de bine primita de catre fani, iar ceea ce ne-a incantat si mai mult au fost reactiile colegilor nostri din muzica. Ne-au apreciat si felicitat.

 

Dar despre clip ce ne puteti spune?

Videoclipul este gandit de noi si am incercat sa-l facem cat mai natural, fara vreo „masca”, este ceea ce suntem noi zi de zi, in mod firesc si normal. In general, si urmatoarele videoclipuri ale noastre vor fi tot in acelasi mod, pentru ca asa simtim ca trebuie! Vrem ca lumea sa ne cunoasca asa cum suntem noi cu adevarat.

 

Cu cine ati colaborat la realizarea acestei piese si care este mesajul pe care doriti sa il transmiteti prin intermediul ei?

Piesa a fost compusa de noi doi impreuna cu Dorian Oswin, cel cu care am lucrat si pentru piesa „My Passion” din perioada Akcent.

 

In videoclip apar numeroase vedete autohtone. Ati avut un criteriu dupa care v-ati ghidat atunci cand ati ales cine sa apara in noul vostru clip?

Nu ne ghidam dupa nimic, facem asa cum simtim, in general noi doi suntem foarte sociabili si suntem prieteni cu toata lumea.

 

Ce va inspira atunci cand compuneti?

Nu ne inspiram din ceva anume, ne inspiram din ce simtim atunci cand facem sesiuni de scriere. Daca in ziua respectiva suntem melancolici, iese cu siguranta o piesa de dragoste.

 

Desi trupa Two se afla la inceput de drum, nu putem sa nu va intrebam ce alte proiecte aveti in vedere.

Noi ne ocupam si de Mango Records, unde avem grija de mai multi artisti cum ar fi Red Blonde, Pitt Leffer, Piticu, Bogdan Vladau si altii. Suntem implicati in tot ce inseamna muzica, asta am facut dintotdeauna si asta vom face toata viata!

 

Care este cel mai mare regret al vostru legat de despartirea Akcent?

Ca s-a terminat in acest mod, cu scandal. Noi doi nu ne-am dorit niciodata ca lumea sa vada si sa afle aceste lucruri, dar din pacate Adrian a ales altfel. Imi amintesc ca acum cativa ani chiar vorbeam ca daca ajungem sa nu ne mai intelegem, sa fim atat de destepti si eleganti incat sa gestionam bine situatia. Toti am fost de acord atunci, dar din pacate nu s-a respectat pactul nostru.

 

Ati putea face o diferenta intre fanii vostri din vremea cand faceati parte din trupa Akcent si cei de acum? Sunt diferente?

Sunt, bineinteles, aceiasi fani. Atat noi, cat si Marius Nedelcu sau Adrian Sina avem exact aceiasi fani care sunt langa noi toti chiar daca suntem pe drumuri separate acum.

 

De-a lungul timpului, in trupa Akcent ati fost patru membri, dupa care ati ramas trei, acum sunteti doi. Cum va simtiti in noua formula?

Am fost 4 si am ramas doi, Gruia si Brotnei. Ne simtim foarte bine si pe scena si in viata de zi cu zi!

 

Cat de importanta este relatia voastra cu fanii? Cum tineti legatura cu ei?

Este foarte importanta, intotdeauna a fost si asa va fi si in viitor pentru ca noi existam doar datorita lor, a celor care asculta muzica noastra!

 

Sunteti pe piata muzicala din Romania de foarte mult timp. Considerati ca aceasta industrie este cu mult diferita fata de perioada in care ati aparut voi pentru prima data pe scena?

Da, fata de perioada in care ne-am lansat, industria s-a schimbat foarte mult. Muzica a evoluat, calitatea este permanent in crestere, concurenta este mult mai mare, ceea ce este foarte bine pentru toti, si pentru noi, artistii, dar mai ales pentru cei ce asculta muzica.

 

In ce masura considerati ca imaginea este importanta in viata unui artist si cat de mult tineti voi cont de acest aspect?

Imaginea si ambalajul sunt foarte importante pentru cariera unui artist. Noi avem grija de acest aspect foarte mult.

 

Ce surprize le mai pregatiti fanilor in viitorul apropiat?

Multe piese bune :).

 

Un gand pentru cititoarele noastre Tonica…

Va pupam cu drag!

 

Text: Andreea Popescu