Uleiul de avocado în rutina de frumusețe

Uleiul de avocado este un instrument excelent pentru a găti mâncăruri aromate și sănătoase. Este o sursă excelentă de antioxidanți, acizi grași esențiali, minerale și vitamine. Dar te-ai gândit vreodată să folosești uleiul de avocado din acest fruct delicios pentru a-ți calma și vindeca pielea?

Farmaciștii Catena recomandă balsamul reparator pentru buze de la Rilastil din gama RIPARATRICE, un tratament emolient și reparator cu acțiune intensivă de reparare și emoliere pentru buzele foarte uscate și crăpate.

Se crede că uleiul de avocado are numeroase beneficii pentru pielea ta, cum ar fi hidratarea pielii uscate sau acționând ca o protecție solară naturală. Poți aplica uleiul de avocado direct pe piele sau îl poți amesteca cu produsele preferate de înfrumusețare.Iată beneficiile utilizării uleiului de avocado în rutina de frumusețe:

1. Hidratează pielea

Uleiul de avocado este o sursă bună de vitamina E, potasiu și lecitină. Când acești nutrienți sunt aplicați pe piele, se absorb ușor. Uleiul începe să hrănească pielea din interior și o hidratează destul de bine. În mod natural, elementele hidratante ale uleiului îmbunătățesc textura uscată și aspră a pielii. De asemenea, ajută pielea să întinerească.

2. Previne acneea

Uleiul de avocado are proprietăți antiinflamatorii. Ajută la reducerea inflamației acneei și o tratează într-o perioadă scurtă de timp. În plus, aplică uleiul de avocado pe piele peste noapte și spală-l dimineața. Va oferi pielii hidratare maximă fără a lăsa reziduuri de ulei. In acest fel riscul de dezvoltare a acneei este redus semnificativ.

3. Tratează arsurile solare

Un studiu din 2011 a arătat că vitamina E, D, proteinele și lecitina din uleiul de avocado pot stimula vindecarea, ceea ce ajută la tratarea arsurilor solare. Uleiul de avocado bogat în antioxidanți care ameliorează simptomele arsurilor solare, cum ar fi roșeața și iritația pielii.

4. Reduce semnele de îmbătrânire

Pielea este primul organ care indică vârsta. Stratul de colagen al pielii începe să se descompună pe măsură ce începem să îmbătrânim. Unele studii sugerează că uleiul de avocado stimulează producția de colagen și îmbunătățește elasticitatea pielii.

5. Uleiul de avocado ere proprietăți de vindecare a rănilor

Uleiul de avocado are și proprietăți antiinflamatorii. Ajută la reducerea inflamației rănilor și la reducerea iritației pielii. Un studiu realizat în 2013 sugerează că uleiul de avocado participă la sinteza colagenului care promovează formarea de noi țesuturi conjunctive.

6. Ajută la reducerea eczemelor și psoriazisului

Fiind bogat in antioxidanți si plin de vitamine, uleiul de avocado poate fi extrem de util pentru pielea uscată și descuamată. Eczema și psoriazisul îți fac pielea iritată, provoacă mâncărime și este descuamată. Uleiul de avocado poate calma pielea iritată, o poate hidrata și reduce simptomele acestor afecțiuni ale pielii.

Iulia Mirică

Foto: shutterstock