Uleiul de trandafiri în îngrijirea pielii sensibile și iritate

Uleiul de trandafiri este cunoscut pentru proprietățile sale în îngrijirea pielii, inclusiv a pielii sensibile și iritate. Acesta este obținut din petalele de trandafir și oferă multiple efecte pozitive pielii, ajutând inclusiv la calmarea și protejarea pielii sensibile.Iată cum poate fi utilizat uleiul de trandafiri în îngrijirea pielii sensibile și iritate:

Proprietăți antiinflamatorii

Uleiul de trandafiri are proprietăți antiinflamatorii și calmante, ceea ce îl face benefic în tratarea iritațiilor și roșeții pielii sensibile. Astfel, poate ajuta la reducerea inflamației și a senzațiilor de disconfort.

Proprietăți hidratante și emoliente

Uleiul de trandafiri este un remediu excelent pentru hidratratarea și emolierea pielii. Acesta reușește să mențină nivelului optim de hidratare a pielii sensibile pe termen lung. Cu timpul, dacă este folosit regulat, poate ajuta la reducerea senzației de uscăciune și de senzația de “strângere a pielii”, creând o barieră protectoare împotriva pierderii transepidermice a apei.

Indiferent de anotimp, tenul are nevoie de o îngrijire specială, bogată în ingrediente de calitate, care să-i mențină prospețimea și frumusețea cât mai mult timp. Utilizarea zilnică a unei creme hidratante antirid este necesară după o anumită vârstă, recomandă specialiștii de la Catena.

Datorită ingredientelor active din compoziție, crema antirid cu ulei natural de trandafiri și ulei de argan de la Naturalis regenerează pielea, o hranește în profunzime și neutralizează radicalii liberi, împiedicând îmbătrânirea prematură. Totodată, această crema antirid crește densitatea și elasticitatea dermului, hidratează și elimină liniile fine și ridurile vizibile.

Proprietăți antibacteriene și antiseptice

Uleiul de trandafiri are și proprietăți antibacteriene și antiseptice, ceea ce îl face util în prevenirea și tratarea infecțiilor cutanate asociate cu pielea sensibilă și iritată. Poate ajuta la calmarea și vindecarea micilor răni sau zgârieturi.

Reducerea roșeții și a senzațiilor de înțepătură

Uleiul de trandafiri poate ajuta la reducerea roșeții și a senzațiilor de înțepătură sau arsură asociate cu pielea sensibilă. Așa cum am spus anterior, uleiul poate contribui la calmarea pielii iritate și la ameliorarea disconfortului asociat cu diverse afecțiuni cutanate.

Crema multi-activa de la Naturalis are o textură ușoară și delicată, cu ingrediente hidratante și hrănitoare pentru fiecare tip de piele.

Combinația de ulei natural de trandafir și ulei de jojoba reglează echilibrul de apă, împrospătează, calmează și hrănește pielea. Vitaminele A și E neutralizează acțiunea radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură. Naturalis cremă multi-activă este recomandată pentru toate tipurile de ten și poate fi achziționată din farmaciile Catena.

Aromaterapie și efecte relaxante

Pe lângă beneficiile fizice, uleiul de trandafiri are și efecte calmante asupra mintii și a stării emoționale. Aroma sa delicată și florală poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, contribuind astfel la o stare generală de bine.

Cu toate acestea, este important să utilizați uleiul de trandafiri diluat și să efectuați un test de sensibilitate înainte de utilizare, deoarece unele persoane pot fi sensibile la acest ulei esențial. De asemenea, consultați întotdeauna un specialist înainte de a utiliza uleiul de trandafiri, în special dacă aveți probleme de piele sau alte afecțiuni medicale asociate.

foto: shutterstock