Uleiuri esentiale, potrivite pentru problemele pielii

Uleiuri esentiale pieleAceasta perioada a anului este una delicata pentru piele. Ea are nevoie de hidratare si de o atentie speciala, unde mai pui ca trebuie sa aratam bine pentru petrecerile de sarbatori. Uleiurile esentiale au proprietati terapeutice deosebite. Unele vin in ajutorul pielii sensibile, altele au actiuni antiinflamatoare. Ele sustin frumusetea si sanatatea pielii: asadar, trebuie doar sa le gasesti pe cele potrivite!



Piele sensibila si rosie

Pielea sensibila este o preocupare comuna in sezonul rece, ca urmare a deshidratarii. Pielea uscata poate agrava problemele inflamatorii precum eczemele si acneea rozacee. Uleiurile servesc drept protectie, bariera. Uleiul din ceai japonez (Camellia japonica) este unul cu efect calmant. Camellia este aceeasi floare din care se obtine si ceaiul verde, are proprietati antioxidante si lupta impotriva radicalilor liberi. Acest ulei are o textura placuta, matasoasa si poate reprezenta chiar si o buna baza de machiaj.

Piele imbatranita

Uleiurile esentiale hranesc si inmoaie pielea. Uleiul de avocado, in special, previne pierderea transepidermica de apa. Se poate aplica si peste seruri, repara pielea, vindeca ranile si combate imbatranirea pielii ca urmare a expunerii zilnice la factorii de mediu. Uleiul de luminita-de-seara poate fi aplicat topic, dar poate fi administrat si oral, insa doar in urma unei pareri avizate. Reprezinta un sprijin pentru organism atunci cand o femeie intra la menopauza, dar si pentru pielea care sufera modificari in aceasta perioada.

Piele cu pete de la soare

Hiperpigmentarea este o problema dificila si greu de tratat. Uleiul esential de macese este o alternativa la agentii de albire, avand proprietati de diminuare a petelor maronii cauzate de soare. Contine vitaminele A si C, ajuta la repararea pielii si reduce cicatricele. Uleiul de lamaie este un bun astringent si, de asemenea, albeste tenul, asadar este indicat in caz de hiperpigmentare.

Piele acneica

Persoanele cu ten acneic se feresc sa foloseasca uleiuri, deoarece cred ca acestea infunda porii si agraveaza acneea. De fapt, foarte multe uleiuri regleaza actiunea glandelor sebacee si productia de sebum. Uleiul de argan este unul dintre ele si are si proprietati antibacteriene, luptand impotriva infectiilor si prevenind formarea de pustule si chisturi acneice. De asemenea, uleiul de neem are o puternica actiune antiseptica, antifungica, antivirala, antiinflamatoare, ceea ce-l face excelent pentru infectiile pielii.

Beauty adviserii Catena recomanda produsul Bio-Oil. Daca iti doresti sa-i oferi pielii tale o hidratare corespunzatoare si sa tratezi totodata si semnele imbatranirii premature, atunci cu siguranta vei fi incantata de uleiul Bio-Oil! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

 

Text: Ruxandra Dumitrescu